Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Słabe bicie serca i zatrzymywanie się

Gość karolina998

Rekomendowane odpowiedzi

Gość karolina998

Witam. mam 14 lat. od paru lat mam jakies dziwne problemy z sercem, mianowicie gdzies na początku piątej klasy miałam tak, że gdy zasypiałam, oddech na chwilę jakby się zatrzymywał. dosłownie na sekundę. budziłam się przy tym od razu bardzo zestresowana. potem zaczęły się jeszcze inne problemy, ciągle zaczęłam sprawdzać puls, serce biło mi niekiedy za szybko, teraz znowu jest odwrotnie, czuję, że bije mi zbyt słabo i powoli, źle się przy tym czuje. nie wiem tez czy to zupełnie od tego, ale mam jak gdyby lekkie zawroty głowy, ogolnie czuje osłabienie, duszność, takie przytłoczenie na klatce piersiowej. oprócz tego ze serce słabo i wolno bije to jeszcze wyraźnie niekiedy się zatrzymuje, szczególnie kiedy kłade się spać lub budze się rano albo co gorsza w srodku nocy. potem boje sie usnąc przez to wszystko. za każdym razem gdy jestem u lekarki rodzinnej mowi mi ze z sercem wszystko dobrze. tak samo endokrynolog niczego nie slyszy (mam chora tarczyce). co wiec moze byc powodem moich dolegliwosci?

Przy chorej tarczycy sensacje sercowe mogą się pojawiać,podobnie jak niepokój i ,,wewnętrzny dygot**.Należy często kontrolować poziom hormonów tarczycy---właściwy ich poziom zmniejsza te niepokojące objawy.Nie panikuj.Z endokrynologiem o tym rozmawiaj,z pewnością to ma związek z tarczycą.Ziółka na uspokojenie systematycznie polecam.