Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dieta przy ostrym zapaleniu trzustki

Gość Nemezis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Choroby trzustki,to bardzo ciężkie choroby.Przeszłam ostre zapalenie trzustki,czekam na osoby.które również na to chorują,razem zawsze inaczej,można się wesprzeć,wymienić przepisami na dania dietetyczne,opisać swoją historię i poprosić o radę. Każdy z tym schorzeniem zapewne chce żyć normalnie,jeść w miarę normalnie,czuć się normalnie.Czekam na Wasze historie i Wasze doświadczenia.Mam nadzieję,że tutaj będziemy pisać dużo,ponieważ choroba jest dość tajemnicza,jeszcze nie poznana,a wywołuje lek.Może niepotrzebnie????

Witam ponownie Czy nikt nie choruje na trzustke???Sama wątku prowadziła nie będę,a chciałabym się z Wami podzielić swoją historią i posłuchać Waszych.Ją nadal leze w szpitalu i się leczę.Jeszcze raz zapraszam do rozmowy osoby chore,oraz takie które mają coś do powiedzenia w tym temecie.

Hej Ewka Raźniej zawsze z kimś, mi tez nie jest lekko z dieta, narazie w kółko w zasadzie i to samo trzeba jeśc. A co u Ciebie się stało, ze trafiłas do szpitala?/Jakie to zapalenie trzustki??Co mówia lekarze?/Jak badania? Straszna niestety jest ta choroba, chociaz zalezy jaki organizm, ty masz PZT czy OZT?? Pozdrawiam

Gość anna1735

Ja tez przeszłam ostre zapalenie tzrustki i tez mi sie swiat zawalił jak tu dalej życ mineły dwa miesiące i powiem wam ze to kwestia poukładania w głowie chętnie z kims popisze kto przechodził to samo podaje imail annab@arg.pl

Ja czuję się w miare jak pisałam, ale tez świat mi się zawalił, tak myslałam....jak wyszłam ze szpitala nie wiedziałam jak dalej mam życ...i ten strach, zreszta do dzisiaj mnie nie opuszcza..strach przed zjedzeniem czegos nie odpowiedniego, ale narazie jem wszystko, mam nadzieję, ze więcej to się nie powtórzy

Witam.ja mam synka 6 latek.ktory miesiac temu przeszedl zapalenie trzustki z jakims wirusem.ze szpitala wypisali nas z niby lekko podwyzszona diastaza.dzien przed wypisaem usg bylo juz ok.potem okazalo sie jak dostalam wypis,ze diastaza w moczu przy normie 380 wynosila 1200.krew 164 norma do 82.10 dni po szpitalu powtorka badan i mocz 337,krew 172 czyli mocz spadl,krew nie.kolejne 2 dni usg trzustka obrzekniata nieznacznie.dostal kreon po ktrorym diastaza w moczu wzrosla do 700 i stala tak 3 dni.nastepnie lek zostal odstawiony z 3 razy dziennie na jeden i diastaza w moczu spadla do 333.nie wiem czy kreon mogl podniesc wyniki?teraz lekarz kazal go odstawic na 3 dni i porobic badania crp,diastazy.robimy je pojutrze,strasznie sie boje.maly w szpitalu został niedoleczony,nie wiem,jak długo moze to potrwac?jak dlugo wasze wynik wracaly do normy?.dodam,ze trzymamy diete.u nas minal juz miesiac.

U mnie jak byłam w szpitalu to niestety nie szło wszystko jak z płatka. Jak wróciłam do domu, wtedy wyniki były dobre i do dzisiaj nie mam problemów. Tzn :jem normalnie i żyje normalnie, jak z czymś przesadzam, to czasami boli mnie po prawej stronie, po tej co miałam atak. Nie martw się, może wszystko wróci do normy.... Długo nie pisałam, jak wejdziesz, napisz jak mały??

Witaj Ja nie miałam zawrotów głowy, ale pamiętaj, że piszemy tu o ostrym i przewlekłym zapaleniu.Jednak sądze, ze te zawroty powinien zbadac lekarz, wydaje mi się, że nie mają związku z trzustka, ale nie jestem ekspertem, więc może nie mam racji.Jak Twoje zdrowie , jakie prognozy ??

Hej...jestem miesiąc po ostrym zapaleniu trzustki Powoli wracam do żywych dieta w dalszym ciągu..spadek formy nadal...z dnia na dzień coraz lepiej ale to jeszcze nie to co wcześniej. .Jak długo dochodził iście do siebie po OZT?