Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie sklejonych płuc przy bólach głowy, omdleniach i niemiarowym biciu serca

Gość marigold

Rekomendowane odpowiedzi

Witam bardzo serdecznie, zacznę od tego, że jestem młoda osobą, 21 lat, urodziłam się w 35 tygodniu ciąży, potem rozwój bez zdiagnozowanych problemów. Natomiast odkąd pamiętam, mam *dziwny*, otóż czasem mam wrażenie, że moje płuca są *sklejone* i nie mogę ich w pełni wypełnić powietrzem. Zdarzają mi się bóle głowy, podobne do mega kaca, to nie jest ból głowy tylko takie uczucie, że cały świat wiruje raz jak miałam taki stan zemdlałam, ale nie byłam z tym u lekarza. Mam także kłucia w sercu. Gdy mierzę ciśnienie, to zdarza się, że pikanie zanika, a potem są trzy cztery piknięcia pod rząd, przyspieszone, i bardzo często pojawia się informacja, że nie miarowo bije serduchu. Ciśnienie nie przekracza 120/90, przeważnie mam 80/61 i puls 60. Mój pradziadek zmarł na serce, moja babcia ma wadę pęczka Hisa i jeszcze jakąś, ale nie wiem jaką, i jest po trzech zawałach. Nie wiem, czy to ważne, ale mam bezdech nocny i zdarza mi się że podczas snu przestaję oddychać. Pozdrawiam, Sandra.