Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam 40 lat i ogromne problemy od jakiegoś czasu z pamięcią.Najważniejsze dwa przypadki to te,w którym nie pamiętam,kiedy pożyczałam znajomemu pieniądze i do dziś dnia tego nie wiem,a drugi,to taki,że nie pamiętam w ogóle drogi powrotnej z zakupów do domu i gdyby nie kłótnia z Mężem,że później czekałam na Niego pod garażem,a samochód był zaparkowany pod blokiem,to pewnie bym nawet nie wiedziała,że tego nie pamiętam.to tak,jakby ta droga do domu, w ogóle nie istniała.Próbuję sobie przypomnieć,jak wracaliśmy,ale zwyczajnie tego nie wiem.Dwa razy zdarzyło mi się zupełnie nieświadomie źle wydać klientom resztę,zamiast normalnie,to ja im wydaje to,co mają do zapłacenia i gdyby nie ich uwagi,nawet bym nie wiedziała,że takie błędy popełniam. Potrafię się kilkakrotnie pytać Dzieci,o której wracają ze szkoły i nigdy nie pamiętam ich odpowiedzi i tego,że już 2-3 razy o to pytałam.Gubię wątki w czasie rozmowy z koleżankami w pracy,nie pamiętam,co chciałam przynieść z magazynu,lub w domu idąc do kuchni...w jakimś celu,nie pamiętam,po co tam szłam i co chciałam zrobić.Często również nie potrafię się wysłowić,mam problemy z wypowiedzeniem słowa,nie mogę sobie przypomnieć o czym chciałam rozmawiać,Ludzie często patrzą na mnie jak na Wariatkę (to moje wrażenia ) i ja również nie rozumie czasem,co Oni chcą kupić-proszą np.o mleko,a ja potrzebuje jakiegoś czasu,by w głowie sobie przeanalizować....co to jest i zdarza się,że podaje im zupełnie co innego,niż to,o co proszą.Występują również zachwiania równowagi, ściąga mnie zazwyczaj na lewy bok,albo do tyłu(i czasem słyszę -niech Pani już więcej nie pije ;)a przecież jestem trzeźwa,bóle głowy,zlewanie się obrazów,piszczenie z szumem w uchach...czasem tak silne,że nie jestem w stanie się na niczym skupić.Byłam wczoraj u P.Neurolog,dostałam skierowanie do Psychologa i na rezonans głowy,żadnej porady,jak to kontrolować,jak sobie pomóc i czy może brakuje mi jakiś witamin.Proszę o Wasze opinie i z góry dziękuję.Pozdrawiam

Takie rzeczy jakie opisujesz mogą być związane z nerwami tzn.stresem i zagapieniem się lub mogą mieć podłoże jakiejś choorby dziejącej się w układzie nerwowym dlatego zlecenie na rezonans ,dodatkowym niepokojącym sygnałem są zaburzenia równowagi .Trzeba sprawdzić tkankę mózgowa potem można bawić się w braki witamin .

Olenia Ja bym trochę racji przyznała Ani 05 Wiesz jak się czymś wkurzę to nie wiem jak się nazywam . Latam biegam i nie wiem co mam ze sobą robić I doszłam do takiego czegoś żę obserwując siebie chyba muszę to przypisać stresowi Zwróciłam tylko uwagę jak napisałaś o zlewaniu ci się obrazów . Zrób jak najprędzej tomograf głowy nawet prywatnie albo rezonans magnetyczny pozdrawiam .