Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Lot samolotem przy arytmii serca

Gość mm3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , zazywam concor 1,25 na swoją arytmie, chciałabym sie was poradzić jakie ziołowe leki na uspokojenie mogłabym zażyć (skuteczne i sprawdzone przez was) bo na dniach planuje lot samolotem(mój pierwsz) do kanady i sie trochę BARDZO stresuje......:) wiem że concor obniża ciśnienie i nie chciałabym żebym trafiła na lek który jeszcze bardziej je obniży.proszę o rady.

Ziołowe leki wzięte jednorazowo tzn .przy wejściu do samolotu nic nie dadzą ,trzeba brać kilka ,kilkanaście dni .Ziołowe leki nie obnożają ciśnienia bo gdyby tak było nie potrzebne byłby by leki chcemiczne .Moze spróbuj melisę albo tabletki z melisą .MOja koleżanka jak leciała ostatnio to jedna z pasażerek zgubiła sztuczną szczękę więc cały samolot szukał i nikt nawet nie pomyślał o strachu tylko wszyscy wyli ze śmiechu .

Myślę, że w tej sprawie powinnaś się poradzić lekarza. Zioła często mają dość silne działanie o którym możemy nawet nie mieć pojęcia. Skoro wyjazd planujesz na dniach to może skorzystaj z pomocy lekarzy na unicardia.pl . Z pewnością poradzą Ci co możesz zażyć. Życzę miłej podróży :)

Faktycznie nie powinnaś mieszać leków z innymi środkami uspokajającymi,chociaż ja brałam kiedyś concor w takiej dawce co ty i również piłam sobie np.melisę lub brałam takie leki ziołowe jak persen,ale najlepiej działały na mnie tabletki ziołowe do ssania-Validol.Super mnie odprężały i zawsze w jakiś sytuacjach nerwowych powolutku ssałam sobie tą tabletkę.Na pewno ci nie zaszkodzi,mi je polecił kardiolog więc szczerze polecam:)no i nie obniża ciśnienia tylko działa uspokajająco,przynajmniej na mnie.Jest bezpieczny!