Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Otępienie, zawroty głowy, lęki i problem ze wzrokiem

Gość mike87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam widze ze troche osob ma podobne objawy do moich jestem tu nowy i chcialbym sie dowiedziec kilku rzeczy. Mialem podobny stan dzien po swietach rano obudzilem sie z dziwna swiadomoscia nie moglem lezec w jednym miejscu strasznie krecilo mi sie w glowie suchosc w gardle i takie patrzenie jak bym byl pijany a nic nie pilem od bardzo dawna. na 3 dzien poszedlem do lekarza to sie okazalo ze mam wysoki cukier no to ok lekarz kazal powtorzyc badanie okazalo sie ze juz jest w normie az dziwne hmm przez pierwsze 3 dni strasznie sie pocilem myslalem ze mam cukrzyce ale lekarz to wykluczyl po dodatkowych badaniach poszedlem do neurologa badania i tomografia nic nie wykazaly juz mam taki stan od prawie miesciaca nie wiem co mam dalej robic . Pozdrawiam

Mi zdiagnozowali nerwice dostałem antydepresanty, chodzę na psychoterapię oraz biorę dużo minerałów typu magnezb6, vigor,potas,omega3. Dziwne to bo mam to non stop od ponad 8 miesięcy z wachaniami objawów tzn raz mam przez tydzień mocnejsze innym razem słabsze

Czesc Mike, Mam 26 lat, od poczatku lipca 2012 staram sie dojsc do siebie. Bylem w Francji na sluzbowym wyjezdzie i mniej wiecej w polowie upilem sie na noc winem. Nastepnego dnia moj angielski ktory byl na bardoz dobrym poziomie zanikl i tak do dnia dzisiejszego z malymi postepami. Czasem miewam lepsze dni czasem gorsze. Oczywiscie problemy z pamiecia, koncentracja to normalka. Caly czas czuje sie tak jakbym byl otepialy. Jakbym ogladal moje zycie. To jest chyba najbardizej denerwujace, bo nie potrafie sie na niczym skupic, rozmowy z ludzmi wydaja mi sie nieciekawe. Nie mam checi ich podtrzymania mimo ze wiem ze bardzo tego mi brakuje, ze bardoz bym chcial. Stany depresyjne, oslabienie poczucia wartosci, pewnosci siebie. Wszystko to sie z czasem nasila. Robilem EEg, Tomografie, tarczyce etc.. Jak na razie zadnych konkretow. Tez mialem w ostatnim czasie duzo stresow, kredyty, nowa praca, klopoty w rodzinie, dlugotrwale klopoty z partnerka.. Chcialbym wymienic z Toba wiadomosci, napisac kilka mail. Mam nadzieje ze w ten sposob moze uzupelnimy jakies luki i uda sie do czegos dojsc szybciej, wspolnie. Caly czas robie rozne badania, myslalem teraz nad kregazem, bo mam dziwne uczucie w szyji, tak jakby wiecznie byla skrzywiona.. Czesto mi strzela, boli , a nie pamietam zebym tak mial wczesniej. Prosze napisz do mnie, a ja sie odezwe : pozdrawiam

Gość karollll

Witam. Mam 28lat. Od okolo 3 tygodni dziwnie sie czuje. Czesto denerwuje mnie swiatlo, do tego mam jakby zawroty glowy ktore ciezko mi zdefiniowac. Nie mam problemu z rownowaga ale jestem jakis otepialy. Nigdy predzej nie mialem takich objawow. Bylem z tym tydzien temu u lekarza. Pobrali mi krew i mocz, zeskanowali mi glowe i na koniec pobrali plyn z kregoslupa. Wyszlo ze jestem zdrowy jak ryba. Po tym badaniu mialem straszne bole glowy i karku. Lezalem 5 dni w lozku. Muslalem ze jest juz wszystko ok, ze moze sobie to sam wymyslilem bo jednak jestem niby zdrowy. Dzis znowu mialem to glupie uczucie otepienia, swiatlowstret i szum w uszach. Mam nadzieje ze to dalej skutki po badaniu plynu rdzeniowego. Jezeli to sie dalej bedzie powtarzac to nie wiem co mam robic skoro w szpitalu powiedzieli ze jest ok. Czy to moze byc jakis problem psychiczny? Oby wszystko bylo dobrze bo to uczucie strasznie utrudnia zycie.

Karollll, mam pytanie. Ja mam podobne problemy już od 3,5 roku, światłowstret, swiatło słoneczne jak i jarzeniowe, *paprochy* w oczach, otepienie, ucisk całości głowy, połączony z szarpanym bólem nerwu twarzowego, dużo by o tym opowiadac, różne rodzaje i intensywność. Mroczki, rozmazany obraz, *jarzeniówki* przed oczami, jakbym zupełnie stracił postrzeganie. cięzko mi w takich chwilach, choć trwają całymi dniami, miec jakikolwiek kontakt z rzeczywistoscia. Najgorsze jest to, ze jednak jestem świadomy, i jestem świadomy tego, jak bardzo mnie to uposledza. Stąd moje pytanie - jak ci się udało tak szybko zrobic nakłucie lędźwiowe, ja o to prosze juz od miesięcy, a jestem zbywany antydepresantami, ktore oczywiście nic nie dają. W poprzednim roku w akcie desperacji pojechałem do psychiatryka, ale uznali mnie za zdrowego na umysle, oczywiście wcześniej szprycując czymś, czym mogli zabić. Pozdrawiam

Gość Adam27

Witam. Czytam Wasze wypowiedzi i stwierdzam ze smuci mnie to coraz bardziej. Mam podobne objawy, zawezone pole widzenia, bol karku (czasem strzyknie i mam spokoj na kilka godzin), zawroty glowy przy wstawaniu, oslabienie, niechec prawie do wszystkiego co mozliwe. Jak i Wam, tak i mi, dolega to juz od kilku miesiecy. Wprowadza mnie to w depresje, biorac pod uwage ze jeszcze 2 lata temu czulem sie *jak ten mlody bog* i nie bylo rzeczy niemozliwych. Stalo sie kilka rzeczy i zaczelem duzo pic, Pijem ok 2-3 lata, teraz juz 4 tydzien jestem trzezwy, myslalem ze moj stan bedzie sie poprawial, ale tak nie jest. Dzis rano, pzrez ok 30-40 min zawroty glowy byly tak straszne, jakby ktos krecil film w kolejce gorskiej slabym telefonem. Obraz nie byl plynny, obracal sie, zwezal nawet odleglosci od przedmiotow sie zmienialy.

Gość Adam27

Dlatego jesli ktos Sobie juz z tym poradzil, prosilbym o odp. Nie mam czasu i szkoda mi pieniedzy na bezcelowe odwiedziny lekarzy wszystkich specjalizacji. Byc moze wystarczy *znachor w namiocie na pustyni*, poklepie cos poprzekreca i bedzie dobrze. To jest optymistyczna wersja . Pozdrawiam.

Gość aniek28

Witam, wg mnie objawy mogą świadczyć o kłopotach z ciśnieniem ogólnym bądź mózgowym. Szumy uszne, otępienie, problemy ze wzrokiem - od razu nasuwa się zbyt niskie ciśnienie, które powoduje, że krew nie jest porządnie dotleniona, co upośledza normalne funkcjonowanie. Radzę zmierzyć ciśnienie oraz tętno w momencie gdy czujecie się tak jak opisaliście i wszystko powinno być wiadome..

Gość Dr jabolek

Moi drodzy Ci ktorzy maja lekkie zawroty glowy i czuja sie pijani a ich natezenie nie wzrasta ze zmiana polozenia to znaczy ze macie migreny jesli sa mroczki (migoczacze paski przez pewien czas) oznacza ze macie aure ktora zapowiada atak migreny i ostry bol glowy swiatlowstret itd

@ MaciejB333 To może być niedotlenienie mózgu, albo zabużenia krążenia. Przerabiałem to po wypadku w setkach badań m.in. Rezonas, TK, RTG itd nic nie wyszło. W badaniu elektrofizjologi oka Kolega powyżej dobrze pisze. Ja mam migrene oczną. Czasowo trace np. 30% wzroku średnio raz na 6-12miesięcy + objawy takie jak mroczki, szumy w uszach, widze ciągle tak jakby rosił deszcz fachowo Śnieg optyczny, czarne i białe plamy które utrzymują się po 5minut, po zgaszeniu światła na noc jak ruszam oczami to mam błyski. Po badaniach na przestrzeni 7lat każde badanie wykazywało poprawe w stosunku do poprzedniego. Okulistka wybitna prowadziła moje badania i leczenie kazała mi jednak iść do neurologa bo to w głowie leży przyczyna a oczy są ok. Mam również męty w ciele szklistym, ale uważam że to tylko w 50% skutki niedotlenienia drugie 50% to zasługi telefonów, komputerów i tv.

Mam dokładnie te same dolegliwości. Po wielu badaniach kardiologicznych, neurologicznych, hormonalnych i ortopedycznych, dowiedziałam się, że przyczyną tego horroru jest uszkodzenie dysku w kręgosłupie szyjnym, które powoduje uciski na tętnicę i wiązki nerwów. Nie ma na to jednoznacznego lekarstwa. Można leczyć skutki, ale przyczynę można spróbować poprzez operację kręgosłupa szyjnego. Do tego akurat wcale się nie palę. Męczę się z tym całym kramem i próbuję fizykoterapii, ale narazie jeszcze za wcześnie mówić o jakiejś większej poprawie.

Gość pablo4live

Siema , Ja niestety też mam podobnie od 1,5 roku. Myślałem ze to od wady wzroku ale mimo , że nosze okulary jest cały czas tak samo. Najgorzej , że ten stan utrzymuje się cały czas a po wysiłku lub w gorącej temperaturze się nasila. Jest to jakby ciągłe otępienie , bóle w okolicy oczu , widzenie jakby przez mgłe , problemy z koncentracja i lekkie zawroty głowy, zmęczenie. Najgorzej jest w mocno oswietlonych miejscach - supermarkety czy centra handlowe. Nie umiem się cieszyć ze zwykłych rzeczy....;( Robiłem tomografie głowy , kręgosłupa , badania krwi , okulista , neurolog , dentysta i nic..;/ Ma ktos jakieś pomysły?

Gość Kajkilius

Spróbuj Witaminy C dożylnie, przyjaciel z USA polecił na naszej córki jak czuła sie źle z niewiadomych przyczyn, przeczytaliśmy trochę literatury i po kilku zabiegach bardzo się poprawiło, niestety nadal nie wiemy co jej było, ale teraz regularnie chodzimy na wlewkę z VIT C w Krakowie na Zbożową, (naprawdę warto o tym poczytać)

Czesc, W moim przypadku doszedłem do tego co wywouje ten stan. Zawroty głowy, taki lekki ucisk głowy, otępienie. Mianowicie praca przy komputerze - zastanawiam sie jedynie nad tym czy chodzi tutaj o wpływ monitora, czy przyczyną jest praca gdzie nierusza sie głową, lub może taki stan gdzie np wpadasz w lekki letarg - czynności zyciowe zwalniają i mózg jest niedotleniony - to są moje przemslenia wieloletnie. Dodam że miałem juz taki objew wielelat temu i mi to przeszło, do czasu az zaczołem znowu intensywnie 8 godz dziennie siedziecz przy komputerze i projektować.