Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Otępienie, zawroty głowy, lęki i problem ze wzrokiem

Gość mike87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich Od 5 miesięcy mam dziwny stan: W niedziele koło godziny 18.00 dzień po imprezie nagle dopadły mnie jak grom z jasnego nieba dziwne zawroty głowy, nudności problemy z mową, lęki. Pomyślałem, że przegiąłem z alkoholem i jak sie prześpię wszystko mi przejdzie. Niestety na 2 dzień obudziłem się strasznie otępiony/zamroczny/odrealniony. Szybko poszedłem do neurologa przepisał mi jakieś leki na głowe typu nootropil 1200. Nic nie pomogło. Moje dolegliwości na dzień dzisiejszy: -Otępienie (taki stan nieogara) -Dziwne widzenie- nie nie jest to dereazliacja to cos jakbym widział klatkami takim otepionym wzrokiem, jakby mózg nie nadążał za wysyłanym obrazem do tego dochodzi nadwrażliwość na ostre światło i ostre kolory albo drobne biało kolorowe paski na koszuli, najgorzej jest jak wejde do super marketu tam ostre światło mnóstwo kolorów masakra az chce stamtąd wybiec:/ - problemy z myśleniem - problemy z pamięcią krótkotrwałą - czasami kołatania serca - czasami zawroty głowy typu góra-dół - senność - częste budzenie się w nocy - szybkie denerwowanie się np skrzypiące drzwi, szczekanie psów - częste zmiany nastrojów - czasami stany depresyjne Moje badania:rezonans m. głowy ,tomografia,eeg,tsh,morfologia,crp,błędnik,nerki,cukier,borelioza(wynik za 2 tyg). Planuje zrobić jeszcze rtg kręgów szyi i klatki piersiowej, bo Pan od nastawiania kości stwierdził u mnie jakieś wybicie któregoś kręgu szyjnego czy cos tam. Zrobiłem też test obciążeń organizmu gdzie wyszło mi wysoki poziom grzybów i nie dotlenienie mózgu(tez to kręgarz stwierdził) ale to jest jakas firma która mi zaraz zaproponowała ich specyfiki za 390zł i obiecali, że za miesiąc będę zdrowy jednak mam dystans do takich *cudów* mimo wszystko wykupiłem ta diete i zaczynam od przyszłego tygodnia zobaczymy. Chciałem przejść to na czysto bez antydepresantów jednak nie wytrzymałem i od 2 tyg zażywam tianesal który mnie jeszcze bardziej otępia:/ oprócz tego magnez, potas, vigor,melisa,czasami relanium Czy Ktos miał takie same objawy albo może wiedziec co to, nie muszę dodawac, że życie wywróciło mi sie do góry nogami i miewam czasem najgorsze myśli... z góry dziekuje i sorry za chaos w pisaniu. Aha podejrzewam u mnie nerwice neurasteniczną ponieważ prowadze swoja działalnośc gdzie mam mnóstwo stresów, a nawet lęków, do tego ostatnio miałem dużo konfliktów w rodzinie. pozdro

Może rzeczywiście masz zagrzybiony organizm?Kto wie...?Może brałeś antybiotyki lub sterydy bez preparatów chroniących przed grzybicą.Przeczytaj :objawy grzybicy.Podczas jej leczenia nie można jeść nic, co zawiera cukier,drożdże[ciasto,chleb,wino,piwo...]oraz mąkę.Bo to stanowi pozywkę dla rozmnażania drożdży.

Może tak ale nie brałem ostatnio raczej żadnych antybiotyków, sterydów nigdy, od poniedziałku zaczynam dietę się okaże. Bardziej jestem za tym kręgiem bo czytałem, że podobne objawy może dawać od ucisku na nerwy, a do tego kręgarz powiedział, że czuje, że mam bardzo płytki oddech co powoduje słabe dotlenienie mózgu. Od dziecka miałem lekkie skrzywienie kręgosłupa, garbiłem się, do tego parę lat temu miałem wypadek na motocyklu gdzie uderzyłem mocno głową o asfalt(na szczęście miałem kask który uratował mi życie, złamałem wtedy lewy obojczyk, a od lewej strony kręgów kręgarz coś tam znalazł. W tygodniu zrobię sobie zdjęcia rtg. Ogólnie czasami czuje lekki ból tam w kręgach szyjnych np jak noszę ciężkie torby albo siedzę przed komputerem. Tylko dziwi mnie to, że te objawy nastąpiły nagle w jednej sekundzie bo wcześniej byłem praktycznie w 100% zdrowy...?

Jeśli masz coś z szyjnym,to o dźwiganiu lub pchaniu samochodu,ciągnięciu czegoś zapomnij.To samo jak się długo siedzi w jednej pozycji,zaraz dolegliwości wracają.I ważne jest łóżko: musi byc płaskie,a pod głową specjalna wyprofilowana poduszka,która we śnie podpiera kark.Jest to bardzo dobra rzecz przynosząca ulgę.

Dzisiaj odebrałem zdjęcia RTG kręgów szyjnych i klatki piersiowej. Na kregach stwierdzili jakies lekkie skręcenie kręgów w lewą stronę ale bez ucisków samych kregów(jeżeli dobrze rozczytałem), klatka ok, więc chyba kręgosłup ok ale dziwnie bo mnie cały czas lekko boli kręgosłup, pojade z tym do kręgarza i zrobię rezonans tych kręgów bo podobno rtg nie wszystko widzi. Co do grzybów to jestem 3 dzień na diecie , uświdomiłem sobie, że moje problemy od około 10 lat z łupieżem, stanami zapalnymi na poliku oraz suchą skórą to może być grzybica. Oprócz tego zauważyłem, że po wysiłku fizycznym lub jak jestem w mocno dusznym miejscu(np Egipt) to zamroczenie/odrealnienie mocno mi sie nasila i to mnie bardzo zastanawia. Czy Ktoś wie co może być na rzeczy? pozdro

Może warto w sytuacji takich objawów o jakich piszesz zacząć pobudzać krążenie w mózgu. Z tego co wiem winpocetyna jest związkiem o złożonym mechanizmie działania, wpływającym korzystnie na metabolizm mózgowy i przepływ krwi w mózgu, jak również na właściwości reologiczne krwi, jednym słowem pobudza metabolizm mózgowy.

Gość 2710ryszrd

Ten opis pasuje do mnie tak samo mam 43 lata, dwa dni impreza trochę dużo wypiłem, budzę się myślałem że to kaccc niestety te same objawy co u kolegi jestem pracownikiem budowlanym i muszę sprzęt obsługiwać,chorobowe zapomnijcie....kapitalizm,nie pomogę bo zaczynam wizytę u lekarza

A opisz Kolego dokładniej swoje objawy U mnie lekarze stwierdzili nerwice ale wiem, że lekarze to lubią tak powiedzieć, że to nerwica dla swojego spokoju bo dzisiaj można pod nerwice praktycznie wszystko podłączyć. Moje objawy są dość rzadkie i dziwne do tego nie mam żadnych lęków fobii itp. więc średnio pasuje do typowej nerwicy, z drugiej strony to faktycznie ostatnio miałem mnóstwo stresów lęków konfliktów itp. dlatego będę zażywał ten tianesal i będę wciąż chodził na psychoterapię, a jednocześnie będę robił sobie po kolei pozostałe możliwe badania jak np: ekg, zatoki, pasożyty bo strasznie jest ciężko i wykańcza mnie psychicznie ta choroba...

Ja tez mam podobne objawy. Szumy uszne, bóle głowy, zawroty głowy i też czasami dziwnie mi sie widzi, widze takie czarne plamki przed oczami. Tez mialam mnustwo badan TK, MR, przeswietlenie kregosłupa, Angio TK. 2xeeg, krew mocz tarczyca, oprócz tego badania serca (bo na poczatku mialam omdlenia) echo serca, holter, ekg i wszystko to wyszło ok. Miałam też kiedyś takie badanie potencjałów ocznych czy coś takiego nie pamietam dokładnie i ostatnio badałam wzrok u okulisty i ok wszystko, a ja czuje sie tak żle ze nic mi sie nie chce. Lekarze bagatelizuja moje objawy, albo sugerują nerwice, ale zadnej pomocy. a ha i na poczatku ( czyli 3 lata temu) byłam tez u dr. Krzesniaka, który leczy metodami niekonwencjalnymi i on mnie zbadał i tez stwierdzil ze wszystko ok. Zasugerował jedynie masaze rozluxniające i dał jakies tabletki ziolowe tez chyba uspakajajace.

Rok temu miałam podobne zdażenie w ciągu dnia bez żadnej przyczyny straciłam wzrok na kilkanaście sekund ,serce zaczeło mi mocniej bić, poczułam się oszołomiona .Przez kolejnych kilka dni bardzo bolała mnie głowa ,pogorszył mi się wzrok, miałam mroczki przed oczami i byłam dziwnie otepiona.Zrobiłam badania głowy tomografem, usg tętnic szyjnych nie wykazały nic nieprawidłowego .Po kilku dniach poszłam do rechabilitanta specjalisty od kręgosłupa .Na wizycie złapał mnie za głowę i jakby lekko odciągnął od kręgosłupa szyjnego, poczułam sie po tym zabiegu bardzo słabo, musiałam chwilę poleżeć .Rechabilitant stwierdził że nie miał jaszcze takiej reakcji pacjenta. Na codzień pracował w szpitalu .Po powrocie do domu zaczął rozjaśniać mi się wzrok i mineło otumanienie, które miałam przez kilka poprzednich dni.W nocy miałam mocne szumy w głowie czułam jak krąży w niej krew.Z dnia na dzień zdrowiąłam ,jeszcze przez kilkanascie dni miałam zawroty głowy i lekkie zasłabnięcia ale w końcu i to mineło. Teraz po roku jest OK ale wzrok sie trochę pogorszył i nieraz wracają mroczki.Myślę że miałam ucisk na tętnice kręgowe w szyi i to była przyczyna tego zasłabnięcia.

Ja też męczyłam się z okropnym zawrotami, otępieniem i problemami ze wzrokiem przez 2 lata, nikt pomimo wielu badań nie umiał mnie zdiagnozować, leki tylko pogarszały sprawę i nasilały się dolegliwości. Pomogła mi pani Luba Wilczkiewicz z Warszawy, która leczy kroplami wg. metody dr. Joalisa. Krople oczyszczają poszczególne organy i likwidują ogniska zapalne. Poprawa jest w 80 %.