Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienia widzenia, nieustanny katar i suchość w ustach

Gość Michal1990

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Michal1990

Witam mam 22 lata od dłuższego czasu mam następujące dolegliwości Tutaj je wypisze po swojemu a więc Od dłuższego czasu boli mnie lewe oko kuje mnie coś w nim czasem mam sucho w tym oku nie raz tak jak by piasek a nie raz jak by jakiś gęsty śluz że mi się klei to oko do powieki WTEDY SŁABO WIDZĘ też mam uczucie jak by mi coś oko od środka wypychało do wierzchu A jak skieruje wzrok tz Popatrzę okiem do góry w dól czy w prawo to strasznie boli po prostu muszę się patrzeć cały czas prosto bo pod zadnym innym kontem nie mogę skierować tego oczka bo wtedy straszny ból Rano jak się obudzę to strasznie słabo na nie widzę BYŁEM U OKULISTY POWIEDZIAŁ ŻE MAM WADĘ WZROKU MINUS 0 25 DODAŁ ŻE TO W SUMIE ŻADNA WADA I DAŁ MI KROPLE NA ZMĘCZONE OCZY PRACĄ PRZED KOMPUTEREM TYLKO Z TYM ŻE JAK NA MÓJ ROZUM TO NIE JEST OD KOMPUTERA ALE DOBRA ZAKRAPLAŁEM TAK JAK MI NAPISAŁ I NIC NIE POMOGŁO NIESTETY To by była moja pierwsza dolegliwość teraz opisze drugą a więc wyrosły mi dwa ząbki mądrości po lewej stronie szczęki jeden na dole sobie dobrze wyrósł chyba bo widać go ładnie jest calutki ale z tym na górze chyba jest gorzej bo nie widać go wcale i jak patrzyłem na niego szkiełkami od lusterka to wyrasta krzywo tak w stronę policzka i strasznie mnie zęby bolą wszystkie razem z tym własnie co rośnie najbardziej on boli Do tego boli mnie lewe ucho i coś w nim nie raz tak jak by bąbelki jakieś strzelały nie wiem jak to określić tak jak by bańki pękały w środku I trzecia dolegliwość to MOŻLIWE ŻE WSZYSTKIE SĄ ZE SOBĄ POWIĄZANE BO I TAK SPEKULOWAŁEM to Boli mnie tył głowy zresztą nie raz cala głowa OD KĄD PAMIĘTAM MAM KATAR NIEUSTANNY z tyłu głowy tak bardziej po lewej stronie mam guzka jakiegoś duży nie jest ale namacalny w każdym bądź razie jak palcem przejechać to go czuć i jest ruchomy coś się tam w nim rusza jak by pod skórą w tym guzie była jakaś kulka i pobolewa od czasu do czasu kuje mnie w nim nie są ta mocne bule lecz bardziej nie przyjemne do tego boli mnie szyja cala szyja mnie boli i lewe ramie czasem jak przełykam nawet ślinę to mnie tz Jabłko Adama tez boli rano jak wstaje to mam sucho w buzi strasznie i to by było na tyle Dodam ze wszystkie te dolegliwości najczęściej razem są naraz jak boli oko to boli i przeważnie ucho te ząbki ten guzek i szyja Proszę o pomoc napisać mi w miarę możliwości co to może być NAWET JAK PRAWDA MOŻE BYĆ NAJSTRASZNIEJSZ gdzie się mam udać do jakich lekarzy Z góry dziękuję pozdrawiam całe to wspaniałe forum To co napisałem dużymi literami mialo być w nawiasach ale sie nie dało

Ta kulka to nic innego jak węzeł chłonny .Po drugie zęby mądrości czyli ósemki rosnąć lub po prostu nazywając sprawę wychodząc z dziąsła moga powodować bóle szczęk ,powiększenie węzłów chłonnych i inne dolegliwości ,czasem szczękościsk itp.itd.Myślę że musi je obejrzec stomatolog czy są zdrowe bo lubią szybko się psuć ,jeśli zasugeruje usunięcie to tylko z powodu tego że nie mają miejsca ,natomiast jesli sa próchnicze to trzeba leczyć bo u nas lekarze by tylko wyrywali zęby a potem każdy (na starośc )ząb jest na wagę złota .Oko -jeśli oglądał je okulista to chyba wszystko ok .Ale oko moze bolec też od 8mek szczególnie jeśli są na górze .Teraz katar który masz moze sugerowac problemy z zatokami i od nich też oko może boleć jak diabli .Tak więc mój drogi nie pozostaje nic innego jak -laryngolog i(pokaż mu tego węzła ,powiedz o bólu i problemach z okiem )i stomatolog .I nie spodziewaj się jakiś tragedii .Po prostu musisz wszystko wyleczyć bo niepotrzebnie sie męczysz .Marsz do lekarza !

Ja bym zrobiła zdjęcie panoramiczne tzn. wszystkich żębów-kosztuje ok. 30 zł i udała się z tym do dobrego dentysty,najlepiej chirurga-dentysty.On najlepiej będzie umiał ocenic czy twoje dolegliwości są od tych ósemek i czy ew. dolegliwości znikną,gdyby je [ją] yusunąć.Sama miałam kiedyś krzywo rosnącą ósemkę.Bolała mnie cała zuchwa ,bok szyi ,ucho i za uchem.Laryngolog mnie zbadał ii odesłał do dentysty.Po zrobieniu zdjęcia wszystkich zębów wyszły te krzywe ósemki,które jeszcze nawet z dziąśła nie wyszły ,a jedna z nich sprawiała tyle dolegliwości.