Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Pawl

Rekomendowane odpowiedzi

W tym zrobienie szeregu badać które nie wykazały żadnych wad ani innych niedogodności a wiec ook 2 w nocy obudził mie duszności i serce mi walió i bardzi słabo i wstałem ubałem sie i zaczalem chodzic czy jechac na szpital czy nie właczyłem radio i siedzie i siedze i połoyzłem sie na cheiwle i tak lezałem do praie 5 i rano to samo serce takie słabioe jak by miałeo stanąc zmęczone ciężkie i mokre dłonie Pomóżcie dodam, że do psychiatry i psychologa też chodziłem i nic z tego dostałem lek który brałem przez 2 dni po pół tabletki i efekt jeszcze gorzej niż było :/ więc odstawiłem Nazwa leku: ARKETIS

To mogą być rzeczywiście nerwy. Myślę, że leki powinieneś brać zgodnie z zaleceniami. Często reakcja na tego typu leki wygląda tak jak opisałeś. Później to przechodzi. Dla pewności może skonsultuj się z lekarzami z unicardia.pl . Z pewnością będziesz spokojniejszy.

Faktycznie to mogą być nerwy, o ile wyniki echokardiograficzne i analizy są ok. W tych starszych wynikach EKG coś III odprowadzenie jak--by chciało wchodzić w lewogram, ale delikatnie. W tych nowszych wynikach na moje oko nerwowo i tachykardia, wysoki załamek T choć nic nie wskazuje na patologię, trochę arytmii. Poprzednik słusznie napisał o stosowaniu leków i ew objawach ubocznych w pierwszych dniach i przy ew. odstawianiu (można ew. stopniować dawkę).

Jeszcze słowo na temat ARKETIS-u, czyli substancja czynna paroksetyna (grupa SSRI). Proponuję wprowadzać w dawce nie większej jak 10mg/dobę i dojść w przeciągu min. tygodnia o kolejne 10mg czyli do 20mg/dobę bo taką dawkę przypuszczam masz przepisaną. Ta substacja bardzo dobrze działa antydepresyjnie z czasem zadziałania (odczuwalnym) po ok 2-3 tygodniach. W tym czasie pogą występować kołatania serca, tachykardia, rozdraznienie itd. Proszę cierpliwie czekać na efekt. O ile oczywiście nie wystąpi jakaś silna reakcja na lek. Przy odstawianiu również zmniejszać dawkę stopniowo!