Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Zdruzgowana

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zdruzgowana

Witam, 4miesiace temu urodzilam dziecko. Byl to okres, w ktorym mialam duzo stresow (Ojciec zmarl na kardiomiopatie, rozstania z facetem, stres przy dziecku). Zaczelam duzo rozmyslac na temat smierci itp. Wszystko pogorszylo sie kiedy trafilam do szpitala z powodu szybkiego bicia serca, dusznosci, niepokoju. Objawy jak przy zawale serca, ogromny strach, myslalam ze to moj koniec... Calymi dniami tylko spalam, bylam bardzo zmeczona i roztrzesiona. Srednio 2 razy w tygodniu wzywam pogotowie. Najgorsze jest to, ze kiedy zaczynam czuc taki niepokoj, sprawdzam sobie tetno (na szyj) i jest tak, ze bije ono BARDZO SZYBKO ale TETNO JEST LEDWO WYCZUWALNE... i po minucie znowu bije normalnie, a za chwile znowu czuje sie slabo i sprawdzam i znow wpada w takie szybkie i slabe bicie... Co to moze byc? Bylam na diagnostyce 24h, zrobiono mi wszelkie mozliwe badania, wszystko w normie tylko na holterze wyszla tachykardia (140razy a tego dnia nie wykonywalam zadnych cwiczen) i niemiarowosc zatokowa. Byly tez dodatkowe skurcze komorowe i nadkomorowe... Czy te ataki szybkiego i prawie niewyczuwalnego bicia serca to te dodatkowe skurcze? Dzis tez przyjechala po mnie karetka bo czulam ze za chwile zemdleje, jak tylko probowalam isc to co chwile mialam te *ataki* i ogromny strach a bylam akurat z malenstwem... Przez to wszystko odechciewa mi sie wszystkiego, caly dzien sprawdzam tetno, wstaje z lozka to od razu serce szaleje, w nocy boje sie zasypiac bo czuje ze sie nie obudze, boje sie wychodzic z domu, ale tez zostawac sama z dzieckiem. To wszystko zniszczylo moj zwiazek oraz kontakt z rodzina i przyjaciolmi.......... Zyje w takim strachu, lecze sie u psychologa na nerwice (LEKARZE TO STWIERDZILI) ALE SKORO TO NERWICA TO CZYM SA TE NAPADY SZYBKIEGO BICIA? NAPRAWDE WTEDY BIJE TAK SLABIUTKO, ZE NIGDZIE NIE CZUC TETNA, WYGLADA TO TAK JAKBY ZA CHWILE MIALO PRZESTAC BIC, JAKBY SERCE NIE MIALO SILY BO ZA SZYBKO BIJE. Cisnienie mam caly czas niskie, 100/60 itp.. BLAGAM o pomoc, wszyscy lekarze lekcewaza moje objawy twierdzac iz jest to nerwica.

witaj jezeli wyniki kardiologiczne sa w porzadku serce jest zdrowe to jest nerwica lekowa objawy a inaczej ataki czesto miewalam miesiac po urodzeniu drugiej cureczki nie wiedzialam co sie dzieje.balam sie wstawac balam sie zasypiac serce wariowalo jak by bylo chore balam sie ze sie zatrzyma ze dostane zawal atakow przeszlam wiele  zrzucilam w ciagu 3 miesiecy 45 kg nawet myslalam ze to jakies raczysko robilam badania na tarczyce wszystkie wyniki byly dobrze poszlam do specjalisty psichiatry wypisywalam mi wiele lekow na poczatek lecz strach i leki byly mocniejsze wpadlam w agrofobie nie radzilam sobie dopiero gdy trafilam do zakladu postawili mnie na nogi dzieki nim zrozumialam ze to moj umysl bawi sie ze mna olewalam ataki chodz na poczatku bylo mi trudno juz lecze sie rok na to chorubsko i miewam nieprzyjemnych atakow tlumacze sobie sama ze to tylko atak i minie uspakajam sie w tedy chodz bez lekow nie fukcjonowala bym jak na razie uzywam parogen jest swietny co dziennie jednen lek a jak wieczorem nie moge zasnac to biore hydroxyzyne uspakaja mi ta gonitwe mysli nie masz sie czego bac bedzie dobrze 🙂