Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Od wielu miesiecy nie moge robic zandego wysilku .Mam dusznosci strasznie podczas zasypiana czasem np ze jakby bezdech mam .Uczucie zenie nabiore powietrza .Jak tylko mi to przejdzie dalej jest uczucie mdlenia itp albo ze swiadomoscia;/.Kazdy kowi ze nerwica bo mam to od kilkunastu lat mam teraz 27.Mialem kilkarazy echo serca ekg holtery ,spirometrie rtg klatki 3 razy tomografie pluc tarczyca eeg glowy przeswietlenie kregospula .Nie wiem dlaczwego jak ma tylko najmniejszy wysilem to sie dusze ;.? Mam cisnieniomierz i czesto mierze , mam tez pulsoksymetr na palcen ktory mierzy saturacje krwi czyli nasycenie krwi tlenem im zawsze mam niby dobrze dotleniony organizmm.Nigy nie jestemsiny nie ma obrzeku kostek itp >chodzlem na psychoterapie 1.5 roku i nic;/ Teraz grupowa nie czeka .Bralem psychotropy amitryptyline . Co ja jesczze mam zrobic ? chce isc na ekg wysilkowe ale jak tu isc skoro ja nie zrobie 3 pompek albo nie daje rady podskakiwac bo to dla mnei wysilek ;/? ciagle mnie cos lokuje jakby w plucach moze zaladem przepona nie wiem;/ Jak to niby moze sie brac z natury psychicznej skoro ja faktycznie toodczuwam co zrobic? gralem keidys w pilke itp dzis nie daje rady kilka razy podskoczyc w gore bo mam dusznosc ;/ co to ejst jak to leczyc ? ciaglemyusle ze to mysi byc jakas sprawa krazeniowa czy z plucami bo jeli mam dusznosc w spoczynku a i pote w wysilku ktorego unikam jak ognia bo sie boje .am czesto puls powyzej 100 wiec juz cos jest nie tak. pomozcie!!!

Rozumiem. ale ja faktycznie sie mece bardzo jakbym sie mial udusic;/ a wysiklowego nigdy nie riblem to jedyne badanie ktorego nie mialem , ale zaden lekazr mowi ze nie ma potrzeby patrzc na echo serca kilkakrotnie zrobione .Raz mi sie slabo jak bym mial zemdlec choc nigdy ie to nie zdarzylo ale mam takie uczucie a teraz brak tchu jakbym nie dokonca nabieral powietrze i nie daj Bóg sie zmeczyc to masakra;/ moge miec jakas wade ukryta? płuc ,serca?

Tak na prawdę mialeś wszystkie badania i prześwietlenie i spirometrie i badania serca to jakby coś było to by wyszło a jednak masz wyniki dobre. Uwierz, że przy nerwicy raz że się szybko męczymy, dwa strach robi swoje, że boimy się wykonac jakies czynności bo serce wariuje i przyzwyczajamy organizm do bezruchu. Ja bym na twoim miejscu spróbowala robić na siłe nawet jak nie masz siły, każdego dnia więcej i więcej i zobaczysz jak nabierzesz sily, bo teraz sam odzwyczaiłeś się od wysiłku bo wkręcone masz że się męczyz. Nie padniesz to nie tak szybko