Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie mam problem od tygodnia boli mnie klatka i mam problem z oddechem wczoraj ból nasilil się tak że pojechałem na pogotowie tam lekarz stwierdził że to nerwobule dostałem zastrzyki ketonal tramal i cos jeszcze nic to nie pomogło w nocy obudziłem się z bólem. Dziś postanowiłem iść do rodzinnego zrobiono ekg i lekarz stwierdził BRAK ZAŁAMK P i mówi że to nerwica mam tabletki na uspokojenie ale nadal mnie boli.Proszę o pomoc boje się kłaść spać. HR 105 RR 569 QRS 92 QT 290 QTC 218 P PQ Oś P Oś QRS 27 Oś T 23 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/09c369c6eab34f19.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aafb41a7cb94aefe.html

Nikt tu nie oceni ekg ,ocenił je lekarz więc bąz spokojny i bierz leki .Moim zdaniem ekg nie ma związku z bólem ,po prostu to nerwoból a to się trudno leczy i nie pomoze jeden zastrzyk nawet Tramalu .Idz spac i nie bój się bo jesli już zrobiłes badanie i lekarz nie widzi żadnego zagrożenia ze strony serca to dobrze .

Witam po dwóch miesiącach nie ma zmian co do moich dolegliwości mam a jest nawet gorzej. Do bólów w klatce doszedł ból w łopatce i przeskakujący bark. Dziś odebrałem wyniki Holtera może ktoś mi to troche rozjaśnie bo wizyte u lekazrza mam dopiero za tydzień. Rytm wiodący zatokowy o wysokiej zmienności SDNN 214 a okresową niemiarowością zatokową - głównie w nocy poj. pobudzenie zastępcze węzłowe Śr. częs rytmu 69 min. 37 max. 146

Ja bym się bardziej w tym EKG doczepił załamka S, albo nawet lekkie uniesienie ST co mogło tłumaczyć ból w klatce i promienisujący. Były robione analizy krwi po tym EKG ? Rozumiem, że widział to kardiolog i robił swoje badania + ten Holter?