Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

I jeszcze polecam tzw. poranny rozruch.Po przebudzeniu gimnastyka na łózku na leżąco[rowerek,przeciąganie się z całej siły - itp],potem na siedząco krążenia ramion w tył i w przód,krążenia stóp w lewo,w prawo.Potem wstać,krążenia ramion,bioder,skłony w lewo ,w prawo,a na koniec bieg w miejscu podnosząc wysoko kolana.Po takim rozruchu poprawia siekrązenie i czujesz się lepiej,.

Dzięki za radę, tak bez gimnatyski w ogóle nie dałbym rady wstać z łóżka ale większy umiarkowany wysiłek powoduje u mnie spadek ciśnienia, to dobry objaw ale niekoniecznie u mnie. Kawy piję tyle że żołądek już odmawia posłuszeństwa. Spróbuję ten rozmaryn, a chociaż w miarę smaczny?

Henio dobrze mówi,powinieneś dużo pić.Nie pij kawy,bo kawa uzależnia i podnosi ciśnienie tylko na chwilę i jak widziasz szkodzi ci na żołądek.Łyżkę ziela rozmarynu należy zalać szklanką wrzątku,przykryć na 15 minut, przecedzić i wypić rano i po obiedzie.Rozmaryn można także mieszać z kwiatem głogu w proporcji 1:1.Ma wtedy lepszy smak.Rozmaryn w przeciwieństwie do kawy nie powoduje uzależnienia,no i jest nieszkodliwy dla żołądka i wątroby.Spróbuj.Pozdr.

Prawdopodobnie masz duże szanse w biciu rekordu świata w długości spania.A więc hydraulik aktualny a palacz konieczny.W zielarskich sklepach,w marketach jest w sprzedaży wyciąg z imbiru,goździków i cynamonu.Jest gęsty i traktują go jako sok.Możesz go pić rozcięczając wodą ciepłą lub gorącą.W przypadku ciepłej wody wszyscy będą zachwyceni,w przypadku wody gorącej,jeśli przesadzisz w w prpporcji i ilości,mogą pojawić się zaparcia i swędząca skóra,mogą być napięte mięśnie ale nerki będą radosne.W Twoim przypadku te niepożądane skutki wydają się być bardzo odległe.Wyciąg ten ma przyjemny smak i aromat.Druga mikstura--litrowy słoik soku / kompotu z wiśni wraz z wiśniami podgrzać mocno ale nie gotować,dodać w czasie grzania kilka goździków,szczyptę dużą cynamonu i dolać np, 100 ml wódki,dobra byłaby wiśniówka.Wiśnie nie wyrzucaj,zjedz je.Ilość alkoholu możesz dobrać wg swego upodobania.Jeśli przedobrzysz będziesz miał piekące oczy.To jest mocne,smakowite i skuteczne.Trzecia możliwość to grog.We wszystkich przypadkach dozowanie musisz ustalić wg swoich potrzeb,ale bez przesady.

Wyszukaj i przeczytaj* 5 elementów *,pomoże Ci to zrozumieć siebie.Jednym z tych elementów jest element Wody,do którego nalężą nerki i pęcherz moczowy.Nerki wg med.chińskiej są dla ciała korzeniem ciepła,mają dbać o właściwą jego ciepłotę.Regulują to posługując sie ciśnieniem krwi,biorą też aktywny udział w produkcji krwi.U Ciebie wydaje sie to szwankować.Przyczyna może leżeć w samych nerkach,może być skutkiem nierównowagi w elemencie Metalu / płuca,jelito grube /.Element metalu jest dla elementu wody *matką*karmi dziecko tym co ma.Jeśli jest chłodny przekazuje zimno.Wszystkie składniki w/w wyciągu należą do elementu metalu,one m u s z ą tam pójść,jeśli wypijesz miksturę gorącą,zaniosą gorąco,które wkrótce zostanie przekazane nerkom.Wg tej filozofii uszy są zwierciadłem nerek,Mogę się mylić ale myślę,że Twoje uszy są chłodne,blade i wiotkie,mało sprężyste.Sprawdź to a potem przez kilkanaście sekund delikatnie ale silnie i zdecydowanie potrzyj je dłońmi.Prawdopodobnie poczujesz ciepło nie tylko w uszach.Leżąc podłóż dłonie w okolice nerek i obserwuj co będziesz czuł w dłoniach.Przy Twojej pracy alkohol musi być wykluczony,spróbuj jednak soku/kompotu bez wódki,skutek będzie może mniejszy ale cieplej Ci bedzie.Pocenie może być forma obrony ciała przed chłodem,usuwa nadmiar wody jako źródła chłodu.Ciało musi poświęcić pewną ilość ciepła aby wodę tolerować,jej nadmiar.

No teraz brzegi uszu mam chłodne bo akurat zimno w domu paskudnie, ale normlanie mam czerwone i ciepłe a co do tego ma babcia i mama? Sory ale nie kumam, i dlaczego miałby reagować czy jak? Jestem dorosłym facetem, mieszkający z żoną dala od rodziców i dziadków, więc nie badzro rozumiem twój tekst :)

Przepraszam.Matką jest element metalu i on dba o dziecko,czyli element wody.Jeśli matka choruje,niedomaga,w rodzinie,do dziecka biegnie babcia czyli element ziemi.Podobne sytuacje najlepiej wyjaśniaja stosunki w rodzinie.Nie miałem zamiaru w jakikolwiek sposób Cię Urazić. .