Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 19 lat i pewnien problem a zaczęło się to wszystko od komisji wojskowej kiedy to zostałem wysłany do kardiologa z powodu szmerów w sercu, Pani kardiolog kazała mi jak najszybciej zrobić echo serca. Udałem się prywatnie na echo serca do lekarza którego mi poleciła lecz on stwierdził że jest wszystko dobrze ale że badanie warto by powtórzyć, mimo to na komisji wojskowej i tak dostałem kategorie E z powodu *wady serca*. Od czasu do czasu miewam zawroty głowy chodzę jak pijany, czuje jak by miało mi rozsadzić głowę (np dziś) ciśnienie mam książkowe około 130/80 czasem 140 raz tylko zdarzyło się że skoczyło mi do prawie 200 ale byłem tej nocy w pracy i jakoś dałem rade, na drugi dzień bylo już dobrze, zastanawiam się co dalej robić i czym mogą być spowodowane te objawy. Nie wiem czy to ważne ale dodam jeszcze że przez ostatnie 3 lata jeździłem ekstremalnie na rowerze i chciał bym to kontynuować w przyszłym roku, od dziecka byłem raczej wrażliwą i nerwową osobą nigdy mi się nie układało ciągle miałem złe humory, załamki itp Proszę o rady i pozdrawiam.

A co to wada ?Co powiedziała lekarz?Przy ciśnieniu 200 wzywa się pogotowie nawet jak się jest w pracy....Nikt tu nie powie co ci jest ,sam musisz się dowiedzieć od lekarza.Może to tylko wypadanie płatka zastawki a wtedy osłuchując lekarz stiwerdził charakterysztyczny szmer i skierował cię na badania .I z tym rowerem to tez bym uważała .