Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 19 lat i jestem osobą szczupłą. Od małego zawsze uprawiałem sport grałem w piłkę jak to za małolata całymi dniami jeździłem na rowerze itd. Później zacząłem chodzić do gimnazjum i zaczołem palić papierosy , paliłem 7 lat aż w końcu rzuciłem bo miałem bardzo słabą kondycjię, dusznosci. Gdu rzuciłem fajki zaczołem pić spotkania ze znajomymi itd i picie codziennie po 4-15 piwek dziennie przez około rok dzień w dzień. Do czego zmierzam od jakiegos czasu mam dziwne uczucucie bicia serca np nie raz jak wstawałem na kacu myslałem ze umrę tak szybko i mocno biło serce ale po jakims czasie wracało do normy, najmniejszy wysilek np przeniesienie czegos slysze jak bije mi serce bardzo mocno to samo gdy gram w pilke , raz mialem taka sytuacjie ze jechalem sb rowerem na cpn okolo 2km od domu i złapał mnie napad szybkiego bicia serca myslalem ze wyskoczy mi z klatki piersiowej , wystraszylem sie zadzwonilem po ciotke zeby po mnie przyjechala, mam tez takie sytuacjie jak lek jak ktos dzwoni domofonem to automatycznie serce przyszpiersza i wali jak dzwon , tak samo mam gdy wchodze do mpk itd masakra. Bylem miesiac temu w przychodni mialem robione EKG i pani doktor powiedziala ze serce jest przemeczone i przepisala mi 2x dziennie Aspargin bo stwierdzila ze te kolotania sa zwiazane z wypukaniem z organizmu magnezu i potasu. Ostatnio mialem taka sytuacjie ze z nudów popalalem 1 msc w pracy i za kazym razem serce bardzo przyszpieszalo az do czasu gdy w pewnym momencie zapalilem w domu tak mocno zaczelo mi bic ze balem siie ze zemdleje i poowiedzialem sb koniec nie pale. Teraz tylko od czasu do czasu pije sb te piwka smakowe 2%. Moze mieliscie podobne objawy ? czy moze to byc cos powaznego ? pozdrawiam JoKeR ;)

Doktor ma na pewno rację ze wypłukałes elektrolity piwem .Byc moz edołączyły się jakieś stresowe sytuacje bo to nie jest normalne że coś puknie czy huknie i serce przyspiesza .Wyciągnij wnoiski z palenie i picia ,idz może do psychologa ,powinien pomóc .

Kup sobie w sklepie zielarskim herbatę z kwiatu głogu,kilka opakowań.Pij zamiast normalnej herbaty.Głóg ma korzystny wpływ na pracę serca.Oprócz tego kup dobry miód rzepakowy.Wieczorem do pół szklanki zimnej przegotowanej wody wrzuć łyżke miodu ,niech stoi całą noc,rano zamieszaj i na czczo wypij.Miód zawiera wiele cennych składników korzystnych dla serca.Zrób sobie badanie krwi:poziom sodu,potasu,magnezu i wapnia.Pokaż lekarzowi wynik.Pij dużo wody mineralnej,najlepiej muszynianke ,bo ta zawiera najwięcej magnezu.Jedz warzywa i owoce.Teraz np. morele i brzoskwinie.Sok z marchwi.Pozdr.