Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Keisha

Rekomendowane odpowiedzi

Z problemami nerwicy lękowej i ataków lęku warto udać się do specjalistów w Centrum Terapii Dialog (http://www.terapiadialog.pl/) Pracuje tam wielu bardzo doświadczonych psychologów i psychiatrów, którzy z pewnością pomogą przy tego rodzaju problemach. Polecam.

Gość Maria75884

Ja cierpiałam na leki przez wiele lat. przeszłam przez wielu terapeutów. Nic mi nie pomagało. Brałam xsanaks przez lata. w końcu trafiła do wspaniałego psychoterapeuty poznawczo behawioralnego. teraz po kilku miesiącach jestem pierwszy raz od lat wolna od strachu. cieszę się życiem. Sprawdź panią Magdalenę w dobra-strona-zycia.pl. Mi pomogła może i Tobie tez pomoże. Powodzenia

Ja mogę polecić pana Wojciecha Kuczyńskiego: http://psychoterapia-kielczyk.pl/zespol-lista/lek-med-wojciech-kuczynski/ - przyjmuje on w gabinecie psychologicznym na ulicy Gocławskiej w Warszawie. Bardzo dobry i uznany specjalista, który naprawdę zna się na tym co robi. Sam swego czasu bardzo męczyłem się z nerwicą a każdy kto to ma wie jak może ona utrudnić życie codzienne. Myślę, że nie należy się wstydzić pomocy specjalisty w tym zakresie. Pozdrawiam.

W Warszawie niedaleko metra Natolin w PsychoMedic.pl przyjmują świetni specjaliści. Jeśli chodzi o psychologa to polecam Katarzynę Sadowską bardzo sympatyczna i profesjonalna psycholog. Pracuje też w szpitalu bielańskim. Natomiast jeśli wolisz pójść do psychiatry to w tej klinice przyjmuje najlepszy psychiatra prof. dr hab. med Maria Siwiak-Kobayashi . Lepszego psychiatry nie znajdziesz Pozdrawiam

Możesz skorzystać z pomocy Centrum Doradztwa i Pomocy Psychologicznej (www.cdpp.pl). Podstawą oferty są konsultacje psychologiczne i terapia, ale oferta obejmuje również szkolenia z asertywności czy coaching, więc jest naprawdę szeroka. Moim zdaniem bardzo pomocna, kompetentna pani psycholog przyjmuje tutaj pacjentów.

Witam. Nie będę opowiadał całej swej historii. Parę lat temu z powodu stresu miałem lekkie stany nerwicowe. W tym jednak roku miałem na wiosnę masę pracy i różnych zajęc. Co dzień rano zaczynałem od 2 kaw , za dnia litr napoju energetycznego a wieczorem piwo. Ta mieszanka któregoś dnia lipca doprowadziła mnie to takich stanow lękowych że nie byłem w stanie autobusem wrócić. Objawy dreszcze, uczucie nudności ,jakiś lęk pojawiały się w sytuacjach w których nie miałbym dokąd uciec. Typu autobus , jakaś zamknęta sala , centrum handlowe. Czy jakaś otwarta przestrzeń. Wówczas miałem taki stan nerwicy że z mieszkania bałem się wyjść. Odstawiłem wszelkie używki od lipca. I biorę magnez i takie krople L72 .Pomogła tez kontrola oddechu. I odpukać , nie mam takich napadów lęków jak wtedy od ponad 2 miesięcy. Nie mniej jednak znów czeka mnie trochę pracy. A kiedy myślę że będę musiał jechać autobusem dłużej czy znaleźć się w jakimś ogromnym miejscu napawa mnie niepokojem. Choc nie są to te stany z lipca . Ale profilaktycznie chciałbym mieć jakies lekarstwo by w razie gdyby robiło mi się nieprzyjemnie mógł je zażyć. Dlatego też potrzebuje namiary na dobrego specjaliste od nerwicy lękowej który by przepisał mi jakies środki. Ale nie takie od kórych bym się uzależnił i musiał brać co dzień. Bo wyniki krwi mam ok , od 2 miesięcy napadów tez nie miałem odkąd nie piję alkoholu i kofeiny i nie mam żadnych innych problemów psychicznych. Jeśli ktoś ma namiary na dobrego specjalistę w Warszawie to proszę o info. Bo wolę mieć coś w zanadrzu w razie czego.

Jerry86 leczyłam się z podobnych zaburzeń tylko że u mnie była to zamknięta przestrzeń, zamknięty pokój, winda czy coś takiego. Współczuje bo wiem jakie to ciężkie. Pod swe skrzydła wziął dr Robert Chmielewski z Psychomedic. To była trudna walka ale ją wygraliśmy. To był pierwszy specjalista który był w stanie naprawdę mi pomóc. Dostałam leki które mnie jakoś na mnie działały i do tego delikatna terapia... Ale skuteczna. Teraz Jestem w stanie siedzieć w zamkniętym pokoju, z windą jeszcze walczę ale jest o wiele lepiej.

W psychomedic dobra też jest Doktor Agnieszka Sławińska. Leczyliśmy z rodziną u niej moją siostrę. Dość ciężki przypadek... Obecnie siostra jest pod jej opieką a w domu pod naszą. Wiemy już jak sobie radzić z jej napadami choć teraz są już trochę rzadsze. Wiemy ze stoimy dopiero na półmetku ale gdybyśmy do tej doktor nie trafili w ogóle byśmy nigdzie nie ruszyli z miejsca i chyba wszyscy się załamali bo nie potrafiliśmy członkowi naszej rodziny pomóc.