Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interpretacja wyniku Echo serca a szeroka aorta

Gość Kisaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ludzie powiedzcie mi czy wyniki echo serca takie: IVss 0.8 cm LVIDd 4.0 cm LVPWd 0,8 cm IVSs 1.5 cm LVIDs 2.3 cm AO asc 3.5 cm LA Diam 3.0 cm Czy to są wyniki prawidłowe dla 22 latniej kobiety ? Moja żona uparcie szuka bo według niej Aorte ma za szeroką i nie daje mi spokoju mówi ciągle że za rok bedzie miała pewnie tętniaka i umrze i rózne takie choć kardiolog w wnioskach ma napisane wyrażnie aorta nieposzerzona , mało tego kazał jej ćwiczyć bardzo często żeby puls miała niższy z tym sobie juz poradziła to tez nerwowe było . Co ja mam z nią zrobić chce iść na jeszcze jedno echo choć te było robione pod koniec kwietnia .

A czy jest mozliwe ze ta aorta tak jak ona mowi za rok bedzie miala juz o wiele wieksze wymiary itd ? pierwszy raz robila echo to tlumacze jej , że taką aorte jaką ma moze miec od dawien dawna kto z nas ma racje bo ja juz wariuje tez od rana do nocy o aortach slysze.

Wszystko jest mozliwe również to że pan będzie miał większą aortę i że dzisiaj będzie koniec świata albo jeszcze w tej sekundzie spadnie na pana dom meteoryt .Wielu z nas nawet nie wie jaką ma aortę i gdyby kazdy miał się spodziewać że będzie miał tętniaka nikt by nie żył normalnie .Prosze żonę wysłac do psychologa albo psychiatry póki pan się tam wczesniej nie znajdzie .