Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kolatanie serca przy chodzeniu po schodach

Gość operz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od 3 m-cy miewam kolatania serca prawdopodobnie z nerwicy. Mialem 3 ataki po 150/Min. Wtedy odrazu dzwonilem na pogotowie bo czulem lek i niepokoj o zycie. Bylem w szpitalu. Badania, wszystko nk. USG,RTG,TK GLOWY,MRI GLOWY,MORFOLOGIA,TSH,CUKIER. Teraz z sercem w miare ok, ale jak ide po schodach to zaczynam je czuc. Albo jak szedlem do neurologa a potem kardiologa to czulem jak to serce wali. potem jak wyszedlem od lekarza to sie uspokajalo. albo podobnie jest z tym sercem jak sie poloze na lewym boku albo robie gwaltowne ruchy. oprocz tego serca miewam derealizacje, dusznosci, bole w klatce piersiowej. co o tym sadzicie?

Stale bierz coś ziołowego na uspokojenie,dużo się ruszaj codziennie! Nie siedź przed kompem,ciągle biegaj,jeź na rowerze,nie zwracając uwagi na serce.To tylko nerwy i nic ci nie będzie.Jesteś po gruntownych badaniach,więc niby co miałoby ci być? Jeszcze używwaj magnez z witaminą B6.I nie pękaj,tylko ruszaj sie ile dasz radę,olej stukanie serca.I nie myśl o tym .Każdemu serce waLI JAK PODBIEGNIE DO AUTOBUSU CZY WCHODZI PO SCHODACH.tO JEST normalne!!!!Jak to zrozumiesz, to będzie OK.Bo teraz bye stuknięcie serca i już się sam nakręcasz ,panikujesz,a panika powoduje jeszcze szybsze bicie i tak w kółko.

Teraz zaczela sie szkola, w miare funkcjonuje. Nawet jak latam z gory na dol to nie mam tego kolatania. Tylko codziennie na 1 lekcji mam derealizacje tak przez 10 minut i wtedy to kolatanie. Albo jak nabiore tchu i pije jednym tchem. Dzis po wysilku bylo mi slabo, ale siadlem na rower pojechalem sie przejechac i mi przeszlo. ;D To chyba naprawde nerwica. Jak napije sie czegos typu jablko-mieta to mnie dusi, ale przelkne sline kilka razy i jest ok. Pozdrawiam.

Gość lukaszszsz

Mialem to samo do tego bez wysilku w nocy mocne bicie sercpl mi tak przez 6 lat mowiono a gdyby zdiagnozowali to by nie doszlo do takich epizodow jakie teraz miewam pozdr lukasz 28 lat budzilo i wyniki super po roku juz wychodzilo kiepskie ekg obnizenie st w od@prowadzeniach od v2 do v=6 i co zapchane zyly wiec zrob koniecznie wysilkowe ekg i koronorografie kazdemu najlepiej powiedziec nerwic