Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość marek1994

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 18 lat. Do pewnego czasu zylem na luzie, ale od wakacji jest masakra. Przedstawie mam moje objawy: 1] Silne kołatania serca rano tylko rano 2] Silne kołatania serca po zmianie pozycji na boczną 3] Uczucie jakbym był poza ciałem, jakby sie wszystko dzialo we snie 4] Nieprawidłowy stolec, biegunka czasem 5] Szybkie tetno i odczuwalne w palcach na brzuchu tam gdzie aorta 6] Bol pod lewa pacha kłujacy 7] Klucie w klatce piersiowej. 8] Chec ziewania, dusznosci, niemoznosc wziecia pelnego wdechu Tak ni z tąd ni z owąd wzielo sie to w 3 dzien wakacji ;/ Lekarze zdiagnozowali nerwice. Zrobili mi morfologie, usg tarczycy, tsh, cukier, mri, tk glowy, ekg z 5 razy bylem nawet u kardiologa. nic mi nie powiedzial. serce mam zdrowe a ze bije 110 w spoczynku, to moj problem. Jak chodzilem do szkoly to bylo super, czulem sie naprawde znakomicie. Teraz czuje sie jakby mnie przejechał tramwaj, boje sie powrotu do szkoły. Boje sie smierci. Mam czarne scenariusze. Lekarz stwierdzil u mnie tylko jakies radiologiczne zapalenie, mowi ze to wychodzi przy rezonansie, ale to nic takiego. Chyba Radiologiczne Zapalenie Zatoki Klinowej czy cos takiego. Mam do neurologa za tydzien. Robie co moge by 3 wrzesnia wstac bez tych objawow, ale nic nie wskazuje na to ze mi sie uda. Jak popatrze szybko w niebo, albo w sufit to czuje dziwny lek na sercu. Pomocy. Jak sobie z tym holerstwem radzic? Pomocy.

Zrobili ci masę badań an które inni ludzie czekają miesiącami, zatem nie olali cię i podeszli do wszystkiego na poważnie dokładnie sprawdzając, widocznie to nerwica. zrób sobie holtera ekg i zobaczymy jaki masz dobowy rytm, tylko zapisuj dokładnie co o której godzinie robiłeś, (wstawanie, chodzenie, siedzenie, wysiłek fiz, stres, sen, posiłki, ew inne) - to ważne aby prawidłowo ocenić czy dany rytm jest szybki bez powodu czy po prostu fizjologicznie przyspiesza w danej sytuacji

Masz zapalenie zatoki klinowej! To jest poważna sprawa i może dawać takie objawy jak pisałeś! Idzie się z tym do LARYNGOLOGA. Kołatanie serca może być spowodowane infekcją, bóle w klatce piersiowej przy oddychaniu mogą dawać nerwy obwodowe, które się przesuwają z powodu napiętych mięśni z powodu zapalenia zatoki klinowej, mięśnie głowy, szyi i ramion, karku. Proszę nie dawać wmawiać sobie nerwicy ludziom, którzy nie wiedzą o czym mówią.