Gość chatka2 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Witam was miewam czesto przekrwione oczy oraz złogi ciala szklistego i zglosilam sie z nimi do okulisty zrobiono mi tk oczu stwierdzono druzy blaszki podtawnej najprawdopodobniej wrodzone... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 U mojej mamy też to stwierdzono kiedyś.Okulista kazał tylko oko nawilżać specjalnymi kroplami,tzw. sztuczne łzy i chyba jeszcze inne krople Posorutin.Przed okiem widziała plamy[jak małe robaczki],które ruszały się gdy ruszała oczami.A na jednym oku tak jakby pająk usiadł na oko[taki kształt plamy]. Po tych kroplach troche się zmniejszyło.Z czarnej plamy zrobiła sie półprzeźroczysta,ale zawsze już to było,zwłaszcza ,gdy patrzyła na białą ścianę czy na niebo to było widoczne.Okulista twierdził,ze z wiekiem takie rzeczy sie robią i tyle.I że to wynik starzenia sie oka.Miała wtedy niecałe 60 lat.Zalecał tylko chodzić w kapeluszu czy z daszkiem by osłaniać oczy przed słońcem.Też w wyniku badania było o tych pojedynczych druzach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość chatka2 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Dziekuje za odpowiedz ale mnie to niepokoi bo ja mam lat dopier 27 a tu juz takie cos Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość henio Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Ciśnienie w oczach masz w normie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość chatka2 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Tak cała reszta ok Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi