Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość pawel86

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, piszę do Was, ponieważ chcę się z Wami podzielić swoim problemem i wysłuchać Waszych opinii. Mój problem polega na tym, że w sprawach do których podchodzę emocjonalnie moje serce bije bardzo szybko np. podczas wizyty dyrektora w pacy, przed wejściem do gabinetu lekarza, na obronie pacy magisterskiej a ostatnio nawet podczas odczytania zapowiedzi przez księdza. W październiku mam swoje wesele i nie wiem co będzie podczas przysięgi - w sumie to wiem, serce będzie biło jak szalone. Proszę Was o radę jak mogę się przygotować do takich sytuacji, czym to jest spowodowane? Pozdrawiam, Paweł

Kup sobie w aptece bez recepty ziołowe tabl . uspokajjące złozone z kilku ziół.Labofarm czy jakieś inne,do tego 1 op. magnezu z wit.B6.Uspokoisz się i nie będziesz tego tak przezywał.Z drugiej strony to chyba nie boisz sie małżeństwa.Pod presją go chyba nie zawierasz,tylko z własnej woli,więc czym sie stresować?Życie trzeba brać takim jakim jest i iść do przodu.Będzie dobrze.

Witam serdecznie, Są to objawy stresu. Żeby go ograniczyć możesz wypróbować metodę wizualizacji. Na początku stwórz sobie hierarchię lęków - czyli uszereguj sytuacje wywołujące stres od najmniej do najbardziej lękotwórczych. Następnie wprowadź się w stan głębokiego relaksu i zacznij sobie wyobrażać dokładnie sytuację powodującą stres. Z czasem mózg skojarzy czynniki wyzwalające lęk z uczuciem relaksu i Twój stres będzie mniejszy. Pozdrawiam