Gość Pawel Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2003 Od kilku lat uprawiam (a wlasciwie uprawialem) kolarstwo gorskie i wspinaczke sportowa. Jednak zaniepokoily mnie nagle wzrosty tetna podczas treningu. Gdy zaczalem uzywac minitora pracy serca okazalo sie, ze tetno wzrasta u mnie do ok 240 uderzen. Jednak mimo tego nie odczuwalem jakis specjalnych dolegliwosci, oddech byl normalny, jedynie drobne mrowienie w nogach. Lekarz, do ktorego sie zglosilem wykonal mi EKG, ktore nic nie wykazalo. Nastepnie USG, takze bez rezultatow i dopiero zalozenie Holtera ujawnilo napady czestoskurczu. Lekarz skierowal mnie na test wysilkowy. Jednak ani ten ani nastepny nie wykazaly zadnych nieprawidlowosci. Lekarz uznal, iz testy te sa dla niego obiektywne i stwierdzil, ze powinienem unikac ekstremalnych wysilkow. Jednak te napady ostatnio powstaja nawet przy szybszym wejsciu po schodach. W zwiazku z tym pragne sie zapytac, czy sa w Polsce osrodki lub lekarze zajmujace sie tego typu dolegliwosciami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość stomp Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2003 wejdz do dzialu kontakt serwisu www.kardiolo.pl - tam jest adres serwisu z konsultacjami ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Pawel Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2003 Dzieki, znalazlem i skorzystalem Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Piotr13 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Mam dokładnie to samo ! Wczoraj pierwszy raz na rowerze w czasie treningu ! Czy cos mi grozi ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość exosa Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Mi tak samo cos sie stalo ze przyspiesza mi bardzo tetno podczas wysilku . Jakby panowie sie czegos dowiedzieli to prosze o post na forum. Ja szukalem pomocy ale nigdzie nie znalazlem bo niby moje serce jest zdrowe. Bardzo powoli normuje mi sie tetno po wysilku rowniez Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi