Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Krew w kale przy zatwardzeniu

Gość maciej23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , otóż dzisiaj w moim kale znalazłem PRAWDOPODOBNIE krew. dzisiaj miałem bardzo duże zatwardzenie i wydaliłem z siebie dwa kały w drugim dużym zauważyłem JASNO czerwoną substancje, nie była ciemno czerwona jak krew , była jasno czerwona , dodam ,że substancja była umieszczona w miejscu łączeń kału ( przepraszam ,że tak to opisuje , ale nie wiem co robić).mam 16 lat , podobno rak występuje u osób dużo starszych

Dokładnie tak mysle .Przy kłopotach z załatwieniem się może się tak stac że delikatne naczynka wokół odbytu lub śluzówka wewnatrz sie uszkadzają i wtedy zauważyć mozna niewielką ilośc krwi na qupie lub na papierze toaletowym ,jasnoczerwona lub w normalnym kolorze czyli po prostu czerwona :).Jeśli natomiast sytuacja by powtarzała się często ,warto iśc do lekarza bo mogą to być tzw.guzki krwawnicze czyli inaczej mówiąc hemoroidy .Jedank w twoim wieku hemoroidy tak jak i rak jelit było by to porównywalne z wygraną 2 razy w tygodniu 6stki w lotto czyli praktycznie 0 szans .

Aby nie mieć zatwardzenia codziennie na czczo wypij szklankę letniej lub ciepłej,przegotowanej wody i codziennie zjadaj łyżeczke otrąb owsianych lub pszennych [są w sklepach spożywczych],cena ok.2 zł.Otręby rozmieszać w jogurcie lub dodac do twarożku lub serka homo.Problem zniknie.Może za mało pijesz w ciągu dnia? Pij najlepiej mineralną niegazowan.ą.