Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, omdlenia i kołatanie serca przy zapaleniu zatoki klinowej

Gość zeus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po tomografii dowiedzialem sie ze mam zapalenie zatoki klinowej prawej. Mam zawroty glowy, omdlenia, kolatania serca. Lekarz powiedzial ze to nic groznego. ale w internecie pisze co innego. mam zdiagnozowana tez nerwice neurowegetatywna. blagam o pomoc. od 2 m-cy ledwo zyje. mam 15 lat zamiast cieszyc sie zyciem siedze w domu bo mnie szlak trafia. probowalem sie odstresowac. muzyka,rower i nic. bylem w szpitalu pobadali powiedzieli nerwica i to zapalenie. dali hydroxyzyne w syropie. ma mi to pomoc z zatokami, ale to chyba na nerwice. mam jeszcze odklejona i przemieszczona siatkowke. a te zawroty maja charakter tracenia kontaktu z rzeczywistoscia... prosze o pomoc jestem wykonczony zyciem

Gdyby ci groziło zgonem albo chociaż poważnymi powikłaniami, to by ciebie nie wypuścili ze szpitala tylko tam leczyki do wyleczenia, bądź osiągnięcia zadowalającego efektu :) Co do zawrotów głowy, wykluczono neurologicznie a kardiologicznie, nefrologicznie i inne choroby? Jeżeli tak to faktycznie nerwica wegetatwna a to paskuda, daje objawy poważnych chorób choć człek jest zdrowy fizycznie. Trzeba będzie ją intensywnie leczyć. Idź do tego neurologa, aczkolwiej neurolog nie jest od leczenia nerwicy

Jak lekarz powiedzial mi ze to nic powaznego. Wlasnie nie wiem bo w internecie pisze ze to bardzo powazne, a lekarz mowi ze to nic takiego. Ale nie wiem bo pisze mi zmiany zapalne na badaniu, a w rozpoznaniu zapalenie. Moze naprawde nic powaznego bo to tylko prawa zatoka a nie obydwie. Glowa mnie nie boli wcale, ale sie bardzo zawraca. Tak ze trace kontakt z rzeczywistoscia. :/

żeby się nie stresować idź jak najprędzej do tego neurologa,on cie uspokoi.A hydroxyzyne to masz nie na zatoki ,tylko na uspokojenie,boś się naczytał w internecie o wszelkich mozliwych i najgorszych powikłaniach i wmówiłes sobie ,że to ciebie dotyczy.A zawroty głowy moga byc od kręgosłupa szyjnego,albo nawet od jego dolnej części.

Do neurologa mam 3 wrzesnia. Wczesniej do kardiologa 23 sierpnia. Zawroty mam po poludniu, rano jak wstane to czuje sie niezle ale potem sie zaczyna. A co do kregoslupa mam skrzywienie boczne w prawo i zniesienie lordozy szyjnej. Lekarze mowia ze to nic tylko nerwica i okres dojrzewania. Za szybko rosne itd. ale jak mam zawroty to czuje jakbym mial zemdlec. Boje sie ;/ Niedlugo szkola a jak pojde i znow to bede mial? Mam nadzieje ze to jakies drobne problemy sercowe dadza mi leki i przejdzie. Ale to juz trwa od 1 lipca wtedy sie zaczelo i nie ma zamiaru przestac. Sa dni w ktorych w ogole czuje sie swietnie, a sa takie kiedy zyc sie odechciewa. Dziwne jest tez to ze przy zapaleniu tej zatoki klinowej sa czeste i silne bole glowy, a mnie glowa bolala tylko raz w tym czasie. I to jeszcze slabo. Zawroty mam ciagle, ale bolu nie mam.

Lecz koniecznie zatoki! Nie pozwalaj aby twój nos był zatkany - wtedy często dochodzi do zatkania trąbek słuchowych, zapaleń uszu (wsmarkiwanie wydzielny do uszu trąbkami sluchowymi) ale przede wszystkim zapalenia zatok i zawroty głowy. Wiem że potrafią być okropne. Stany zapalne zatok powodują częste podrażnianie nerwu wzrokowego, które są w pobliżu zatoki klinowej. Szybkie rośnięcie w twoim wieku powoduje dodatkowo takie objawy jak kolatanie serca (ciśnienie hydrostatyczne krwi oraz wiotki przedsionek co jest harakterystyczne dla osób wysokich) a od tego złego samopoczucia dostajesz nerwicy. Miałem dokladnie tak samo w twoim wieku (192 cm wzrostu obecnie). Jedz magnez unikaj kawy, alkoholu (w przyszłośći) i bardzo ale to bardzo uważaj na przeziębienia z zatkaniem nosa. Możesz wspomóc się sinupretem-na oczyszczanie zatok. Unikaj tomografii jeśli będą cię namawiać a zgadzaj się na rezonans usg itp. Są bezpieczne. Powodzenia i głowa do góry wież mi że to przejściowe i minie ale trochę to trwa i nawraca jeśli się zaniedbasz (przeziębienia katary grypy i gardło) AAA no i czapka na głowę. pozdrawiam: Jacek

Jamaka: a jesli gryzienie wzmaga objawy? Bo mam podobny do kolegi problem z tym ze na rezonansie wyszlo 1cm zgrubienie bl śluzowej zatok szczekowych. Mam tez problem z kr szyjnym ale brak ucisku na nerwy. Zauwazulam ze czesto mam zawroty i problemy z przelykaniem wlasnie jak jem. Rozmazuje mi sie tez obraz. Czesto mialam problem z zatokami typu ropa katar. Teraz nie mam kataru tylko zatkany nos co jakis czas i uszy. Ale objawy zawroty i rozmazujace widzenie sa uciazliwe. Neurologicznie jest wszystko ok. Czy powinnam skupoc sie na jakiejś infekcji ?