Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, skoki ciśnienia i złe samopoczucie po ablacji

Gość Kamsi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Mam pewien problem dotyczący mojej mamy , która ma 41 lat. Mama jest po zabiegu ablacyjnym bo miała częstoskurcz serca. Zabieg ablacyjny wyszedł bez powikłań , badanie holterowskie wyszło dobrze , a mama się dalej źle czuje . Ma częste zawroty głowy i skoki ciśnienia.W zeszłym tygodniu była u lekarza pierwszej pomocy i bierze tabletki PRESTARIUM to lek na obniżenie ciśnienia tętniczego. W dalszym ciągu moja mama się źle czuje i ma częste zawroty głowy.Bardzo Proszę o pomoc i doradzenie w mojej wypowiedzi .

Witam Chciałbym się podzielić i ewentualnie dowiedzieć czy moje objawy po ablacji są normalne i czy nie są niebezpieczne dla zdrowia ? Jestem cztery miesiące po zabiegu co prawda częstoskurcz już sie nie pojawia jedynie miewam pojedyncze do 1, 2 min ale one nie przechodzą w poważny długotrwały jak przed ablacją Natomiast pojawił sie nienormalny ból w okolicach serca Pieczenie !! Początkowo myślałem ze to odnowione wrzody bo te też niestety już zasuszałem ale zabieg gastroskopii wykluczył żołądek ból przeważnie pojawia się wieczorem kiedy już leże w łóżku i trwa nawet do dwóch godz i jest charakterystyczny bo prawie identyczny z tym jaki czołem w momencie wypalania kanału !!! jest to o tyle niepokojące że rozumiem kiedy tuż po ablacji te bóle bym miewał od razu !! ale dopiero po 4 miesiącach ??? Bóle sie nasilają i występują coraz częściej zauważyłem też ze boli mnie mostek a jak naciskam to jeszcze bardziej mnie pod mostkiem boli ( serce ?? ) wybieram sie do lekarza ale obawiam się że reakcja będzie że to *normalne * czy są jakieś kierunkowe badania które nie wiem mogą wykazać ze miejce wypalania się nie goi czy jest jakaś inna przyczyna ? Proszę bardzo o pomoc . Piotr