Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, Od dłuższego czasu męczą mnie pewne dolegliwości, zwykle objawiają się przy zmęczeniu i wysiłku fizycznym. Ból pojawia się okolicy mostka jako ciężar i uczucie ściskania, przygniatania. Ostatnio jest tak silny, że wyciska mi łzy z oczu. Promieniuje do karku i na plecy pod lewą łopatką- tu dochodzi mrowienie. Często drętwieje mi lewa ręka (okolice łokcia) i noga (szczególnie łydka i stopa). W tym czasie towarzyszą mi mdłości. zawroty głowy, uczucie prawie omdlenia. Po bólu spada mi bardzo apetyt. Po za tym mam kaszel, kołatania serca i bardzo bardzo rzadko problem z przełykaniem. Uczucie duszności jest na porządku dziennym. W nocy miałam kilka razy ataki duszności ( byłam sina i nie mogłam złapać oddechu), ale pomogło mi spanie na kilku poduszkach. Staram się mało pić, ale w nocy wciąż wstaję 2-3 razy do toalety. Nie piję kawy (fatalnie się po niej czuję), herbaty, alkoholu, nie palę papierosów. Przy nawet krótkim odcinku wzmożonego wysiłku nie mogę złapać oddechu, mam bóle w klatce piersiowej i silne kołatania serca. Morfologię krwi mam w porządku. W mojej rodzinie dziadkowie umarli na serce. Tata też jest chory na serce. Postanowiłam wybrać się do kardiologa, ale terminy są odległe , a na prywatnego na razie nie mam pieniędzy. Próbuję znaleźć przyczynę, co to może być. Załamana :(