Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Płytki krwi a krzepliwość krwi

Gość plytki

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyno do psychiatry, wmawiasz sobie coś czego nie masz, masz idelane płytki a kolana mogą cie boleć od zwyrodnień, na pogodę, może zapalenie stawów, chorby autoimmunologiczne, osteoporoza, nowotwory... bla bla bla, zaraz sobie kolejna chorobę będziesz szukać. Jak cię tak bolą kolana to idź do lekarza i powiedz to jemu, będzie szukać przyczyny ale zostawe te płytki masz idealne, a co do zakrzepów - są na to inne badania, które również zleci ci lekarz.

Tak... coraz młodsi chorują i my jesteśmy tego przykładem. Mam 21 lat i choruję od maleńkiego. Jestem po operacji na serce, kilku zabiegach kardiologicznych i zakrzepicy ale nie zamartwiam się tym, ze boli mnie kolano ;] Nie szukaj chorób na siłę. Skoro tyle osób Ci pisze, że płytki masz ok, przy zakrzepicy kolano nie boli i raczej nie masz się czym martwić to po co nadal się schizujesz?

No tak z bolącym kolanem możesz iść, ale z tymi płytkami to raczej może Cię wyśmiać;/ Leczę sie hematologicznie już jakiś czas, spotkałam się z różnymi przypadkami, również z zakrzepicą, ale one zawsze przebiegały z bardzo wysoką ilością płytek, bardzo czesto nawet powyżej miliona. Poza tym w takim przypadku bada sie również np d-dimery, fibrynogen i pare innych rzeczy.