Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Hej robiłam mase badań mam lekką niedoczynnosc niby stad u mnie dusznosci,choc lekarze stawiaja na nerwice na 90 czy jest tutaj ktoś kto choruje na nerwice i ma dusznosci ??? jak to leczyć ,gdzie sie zwrócić to rujnuje mi życie ciągle mnie dusi a latem masakra wyjechałam na wczasy i przeżyłam katorge pomocy jest ktos to leczył nerwice ? ile trwa leczenie???Pozdr wszystkich znerwicowanych

Gość wsparcie dla Ciebie

Nerwicę można wyleczyć, wszystkim którzy mają ten problem mówię: nie czytajcie głupich postów, którymi się nakręcacie wzajemniei pogarszacie sprawę, NERWICA JEST ULECZALNA !!! ten temat jest już zgłębiony sport oraz psychoterapia oraz wsparcie bliskich, z lekami ostrożnie no i trzeba sie wyluzować.... bezwzględnie powodzenia

*pomocy jest ktos to leczył nerwice* No a jak myślisz? W końcu to forum o nerwicy, sporo tutaj osób, które ją u siebie zwalczają mniej lub bardziej skutecznie. Duszności tez występują w dużej części przypadków. Bierze się ona najczęściej z powodu skurczu oskrzeli lub mięśni międzyżebrowych na skutek napięcia nerwowego.. Teoretycznie najprostszą drogą (ech te kolejki na NFZ) aby wykluczyć chorobę o podłożu somatycznym jest wybranie się do kardiologa i pulmonologa. Dodatkowo morfologia, hormony tarczycy. Zbadają Cię i wydadzą werdykt. Jeśli wszystko będzie ok pozostaje naprawa psychiki. Udaj się do Poradni Zdrowia Psychicznego, nie potrzeba skierowania od rodzinnego. Nie ma na co czekać, bo możesz sobie zrobić tylko większe kuku a życie zmienić w długotrwały koszmar. Aby duszności przeszły musisz wiedzieć jak sobie z nimi radzić. Są od tego specjaliści. Szukanie ratunku w internecie może być trudne. 90% to filmy o kotach, 9% mało pomocne informacje a 1% to perełki, na które ciężko trafić a jeszcze trudniej skutecznie zastosować w przypadku swojej osoby bo leczenie psychiki to nie byle spuszczenie wody w ubikacji. Życzę powodzenia, bo sam wiem czym jest życie z dusznościami, ale wychodzę na prostą.

Na nerwice cierpie juz od ponad 10 lat,rowniez przy atakach mam dusznosci czasem gule w gardle a nawet zawroty gowy mase badan robilam niby stawiali na astme alergiczna bo dziwnym trafem ma to zazwyczaj od marca do maja i od pazdziernika do polowy grudnia nawet mnie to ucieszylo bo wkoncu moe sie leczyc i mi ulzy a teraz leakarz mowi nerwica bo mam napady tachykardi co jeden to lepszy wniosek taki ze jak sie sami za siebie nie wemiemy nikt nam nie pomoze trzeba zaczac pracowac nad soba jesli zmiana trybu zycia nie pomoze to znaczy ze przyczyna siedzi glebiej a dusznosci mam i to codziennie nawet mnie potrafia wybudzicze snu wiec nerwica nerwica ale czy napewno

Ja dziś mam strasznie już nieźle mi się usypialo a tu nagle dziwne uczucie ze przestanę oddychać. Masakra tak jakby mi mięśnie zanikaly strasznie się przy tym boję bo mam dwie małe córeczki. Wogole strasznie dziwne rzeczy od rana się ze mną dzieją . Zaznaczam że jestem na lekach Ale chyba już niedzialaja na mnie. Ostatnie 2 miesiąca to dla mnie wycięte z życiorysu przez to dziadostwo.