Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Zmartwiona1980

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zmartwiona1980

Czy to moze być objaw nerwicy? Stopy mi mrowieja non stop, a czasem plecy głowa, usta, kawałki dłoni? i czesto przechodza mnie ciary i dostaję gęsiej skórki......Elektorlity niskie,a le w normie. Tarczyca leczona. Jestem 2 miechy po porodzie.

Nie nie jestem lekarzem a pielęgniarką .Sm dotyczące różnych okolic ciała zdarza się bardzo rzadko ,najczesciej są to nagłe niedowłady ,połowiczne widzenie itp.które mijaja po krótkim czasie .Cofają się by przy następnym rzucie choroby pogłębić się i zostać .Jeśli masz mg na dolnej granicy to kup sobie jakiś dobry preparat magnezu plus wit.B6 i pobierz ale jakiś czas nie tydzień tylko ze 2 miesiące .Pamiętaj że ten poziom miałaś oznaczony we krwi a poziom w tkankach moze być jeszcze mniejszy .Byłas u neurologa z tymi mrowieniami ?Jeśli nie to idz i powiedz wszystko ,niech da na rezonans głowy ,łaski nie robi .

Magnez biore non stop i to dobry, bo mam tez arytmię:( U neurologa byłam i póki co kazął dalj brać suplementy i zglosić się za miesiać, bo wsyztskie odruchy sa ok i on nie widzi podstaw do skierowania, a ja umieram z niepokoju doslownie:( tak bardzo nie chcę żeby to było sm, nie mówiąć juz o guzie mózgu...ja sobie psychicznie nie dam z tym rady:( A Pani była pielegniarką na oddzialne neurologicznym?

Nie nie byłam, ale pracuje też w domu pomocy gdzie leżą osoby z SM ..widzisz bierzesz mg a mimo to masz małe poziomy czyli wchłanianie masz do ....niczego :)Nie martw się na zapas ,jeśli odruchy są ok to nie ma podstaw do przypuszczeń o tej chorobie .A może nerwy tez robią swoje ?A może masz problemy z kręgosłupem ?Nie możesz od razu zakładac najgorszego ,a na guza mózgu to mówiłam że nie masz szans .Kobieto ja nie mam SM ani guza mózgu a stopy mi tak mrowią że mam wrażenie trzymania ich w mrowisku ,czasem plecy ,czasem czubek głowy ,czasem ramię .Kręgosłup się kłania .Gdzie było znieczulenie do cięcia ?

Olennko ,tak to samo ,ale zapytaj w aptece o inne preparaty np.z muszli ?Zapomniałam nazwy .Syrop i musujące to takie jest *sztuczne *:)wapno .Najlepiej wchłaniają się włąsnie preparaty naturalne , opakowanie jest biało -błękitne chyba i jest taka jakby *prehistoryczna *:)muszla narysowana .W aptece na pewno mają setki takich produktów .

Znieczulana byłam w kręgosłup mniej więcej na wysokosci przepony.Neurolog mówi,że te mrowienia to nie od znieczulenia, ale może jednak..... Wchłaniania nie mama najlepszego jesli chodzi o magnez, bo żelazo się super wchłania:) Witamina D tez niska, więc ją biorę teraz. Wapń tez zawsze miałam dobry, przy górnej granicy, teraz po tej ciązy mi się tak porobiło, aż mnie to dziwi. A Magnez zawsze nie najlepszy.....Jeszcze jak te mrowienia nabrały na sile to mega żle się odżywialam, bo dwa dni po cc mrowiala mi tylko jedna stopa,a teraz niemal całe ciało- stopy non stop. Ja stosuję magnez, wapń firmy Solgar- podobno naturalne wszystko. oprócz tego mam męty przed oczami- zaczeło się w ciąży, badanie dna ok- ok, ale przez to te mysli o guzie mózgu........i zółądek mnei boelć zaczyna:(Dziekuję Pani Aniu bardzo, bardzo za odzew)

Ja bym się jeszcze zastanowiła nad witaminą B . Czasem braki B objawiają się właśnie mrowieniem i złym widzeniem ,łaćznie z mroczkami i cudami w oczach .Można brać B compositum ,nie zaszkodzi a kto wie moze najprostsze rozwiązanie będzie trafione .Właśnie ten ALANERW ma wit.B bo to ona pełni w nerwach i przekażnikach nerwowych podstawową funkcję .Są tez tabletki Millgamma (nie wiem czy dobrze napisałam nazwę_ .Ja brałam kiedyś zastrzyki o tej nazwie właśnie na mrowienia .

Witamina B 12- robiłam sobie jej poziom we krwi i wyszedł ok, ale w sumie wtedy brałam ją w tabletkach to chyba poziom mógł wyjśc wyższy niz rzeczywisty.....odstawiłam ją, zaczęłam się odchudzać( nei karie piersią) i wtedy walsnie zaczeło się mrowienie nie tylko stopy lae cąłego ciała.......orientuje sie Pani cyz branie wutaminy B falszuje jej obraz we krwi?

No na pewno jak przyjmuje się preparat z Vitaminą to ona od razu się wchłania i poziom wychodzi w rzeczywistości większy ,tak myśle ,a vit.B wchłania się szybko .Nawet pot nią pachnie (no powiedzmy że pachnie )i mocz .Oczywiście jak przymujemy suplement bo jak jemy ją w jedzeniu to nie czuć .Spróbuj B compositum bądz inny preparat .Być mozę jak zaczęłaś się odchudzać a i sama ciąża też daje w kość ,to powstały braki .Jeśli to nic nie da pozostaje sprawdzić głowe ,ale na mój gust niczego tam nie znajdą .Z iloma osobami bym nie rozmawiała to objawy Sm były nagłe i niepokojące ,ni z gruszki ni z pietruszki ,Jeśli neurolog nic nie widzi i dno oka jest ok to na prawdę nie ma się czym martwić .A guza to sobie wybij z głowy :)

Włąsnie wycyztałam,że przy braku tej witaminy pot też brzydko pachnie, a ja się ostatnio dziwiłam co ja się tak brzydko pocę.....myslałam,ze to przez hormony, ale może rzeczywiście mam braki a poziom wyszedł wysoki, bo nie dosć że na parę dni przed badanie krwi zaczełam przyjmowac ta witaminę to jeszcze cały czas wtedy brałam witaminy prenatlane , gdzie tez była witamina b 12 co prawda w małych ilościach ale jednak. Potem przestałam je brać i witaminę b 12 też i moje objawy sie pogorszyły. Oby to było to. Pani Aniu jeszcze raz bardzo dziekuję:) A wie PAni moze dlaczego potas, magnez i wapn jak się przyjmuje to poziomy wychodzą nie zawyzone, a jak się beirze żelazo, witaminę D czy b12 to ich poziomy we krwi znaczaco odbiegaja od rzeczywistośći?