Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, bardzo bym chciał aby ktoś pomógł mi w rozwiązaniu pewnego problemu.... Mianowicie od grudnia tego roku mam dość nietuzinkowe problemy. Zaczeło się od takiego gorąca które podeszło tak mniej więcej od mostka do środka klatki piersiowej i nagle się obniżyło, towarzyszyły temu lekkie duszności, panika, lekkie kołatania serca, zostały po tym bóle w klatce. Leżałem tak przez dwa dni dosłownie w szoku po czym wybrałem się do lekarza, który zrobił ekg. I o dziwo nic nie wyszło a dolegliwości nie ustępowały. Na drugi dzień zaś wybrałem się do lekarza, tym razem innego i zaś to samo-ekg i nic... Wtedy dostałem magnez z wit. B6 i dosłownie jakby 80% dolegliwości znikło. Dodam że całkiem niedawno robiłem holtera-wsio ok, 2x echo i też w porządku no i multum ekg. Ogólnie męczę się tak do dziś tzn drży mi lewa ręka, drętwieje mały palec u lewej ręki, prądkuję do lewej pięty, duszności większe lub mniejsze, uczucie góli w gardle i tak jakby ktoś rękę położył na klatce. Wcześniej jeszcze dochodziło do paniki-miałem wrażenie, że dostaję zawału i zaraz zejdę Miał może ktoś podobne dolegliwości? Może to wskazywać na nerwicę? Dodam, że po słabszych lekach uspokajających czasami przechodziło Pozdrawiam

Jeżeli po słabszych lekach ci przechodziło, to używaj stale i systematycznie ziołowe tabl. uspokajające złożone z kilu ziół o działaniu uspokajającym.Magnez z przerwami też.I dużo się ruszaj[gry zespołowe,pływanie, rower..itp].Ruch od nerwów uwagę odwraca,zmęczenie fizyczne pozwala nie mysleć o nerwach.Może kręgosłup masz trochę krzywy i np. coś dźwigałeś i od tego to drętwienie,albo śpisz n w pozycji zgarbionej..czy coś.Jak zdarzyło ci sie to pierwszy raz,to może wcześniej miałeś jakieś stresy...kto to wie....