Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Wiem że jest bardzo dużo o tym tematów na forum, ale również chciałbym opisać moje objawy. Najbardziej męczący jest lęk że serce mi nie bije. Chociaż nic mnie nie boli to co chwile musze sprawdzać czy jest puls, jeśli go nie wyczuje robi się takie dziwne uczucie (ciężko to opisać), ale jak by mi coś z serca do gardła leciało. Raz jak jechałem autobusem prawie zemdlałem (zrobiło mi sie strasznie duszno). Kiedyś przeczytałem że niektórzy mają właśnie bardzo silne bicie, no i po dwóch dniach miałem to samo. Czasem boję się cokolwiek czytać bo bardzo szybko wmawiam sobie coś, jakaś chorobe. Kiedyś miałem bóle w klatce piersiowej, ale już od dawna nie odczuwam tego. Bardzo szybko można mnie zdenerwować, nawet o byle co. Piję melise, ale nic nie pomaga. W nocy jak się obudze, potem przez te lęki bardzo ciężko jest mi zasnąć. Ostatnio dostałem mrowienia w stopach. Trochę dużo jest tego żeby wszystko wymienić. Wszystkie te objawy przechodzą gdy spotkam się z dziewczyną, albo jak wypije pare piw (wtedy to się nawet śmieję z tego). Koleszka mi polecał nervosol, ale nie wiem czy to nie będzie za silne narazie. Nie moge się wogole zamartwiać (kiedyś jak byłem w pracy widziałem jak lądował koleś na motolotni myslałem że spada to tak mnie zaczeło w sercu boleś że myslalem ze zawału dostane). Już nie mam pomysłu jak sobie z tym radzic ;/ Mam 22 lata Pozdrawiam wszystkich.

Dlaczego nervosol miałby być za mocny?Przecież ziołowy jest .Są jeszcze takie tabl. ziołowe labofarm-90 szt. w opakowaniu,które zażywane systematycznie i przez długi czas mogłyby cię trochę uspokoić.Składają sie chyba z 4 ziół o działaniu uspokajajacym,a więc działają silniej niż melisa czyli jedno zioło.Spróbuj,może ci ulge przyniesie.To jest normalne,że człowiek nie czuje jak mu bije serce.Czuje tylko ,gdy są jakieś emocje lub fizyczny wysiłek.Kup sobie jeszcze magnez z witamina B6 -jedno opakowanie.Staraj się NICZEGO na ten temat nie czytać...ale staraj się odwracać uwage od tego tematu.Aktywność fizyczna odwraca uwagę od nerwów.Sam zauważyłeś,że jak jesteś z dziewczyną- tzn. ,gdy myśli masz zwrócone w innym kierunku, to czujesz sie doskonale.Staraj si e dużo ruszać[gry zespołowe,rower,pływanie itp...].Na pewno poczujesz si ę lepiej ,czego ci życzę.Pozdr.

Czesc Wszystkim!!! Jestem tu nowa wiec troche wam pogledze opisze wam po krótce moja historię. Od 6 lat choruje na nerwice lekowa - przygód było wiele szpitale, lekarzy mnostwo lekow rowniez, terapie dopiero od 2 lat trafiłam na dobrego neurologa dopasował leki. w tym czasie wyszłam za maz a teraz czeka mnie sprawa rozowdowa- narkotyki meza . W separacji jestem juz 3 lata . Od około roku spotykałam sie z facetem lecz gdy dowiedzial sie ze jestem w ciazy - odszedł. Obecnie jestem w 6 mies ciazy. Przechodze ja sama. Niestety jak sie dowiedzialam ze zaszłam musiałam odstawic leki Seroxat. Jest ciezko objawy lękowe daja mi w kość. Najgorsze jet to ze nie mozna zbytnio nic brac. Cieżko mi nad nimi zapanowac. Opisze je wam sa takie same jak przed zajsciem w ciaze i przed braniem lekow. Pierwsze to obawa ze mi sie coś stanie, zemdleje ,cieżko złapać oddech, potliwość rak, coś dziwnego dzieje się w głowie czasami dretwienie rak, szczekośćisk , obawa przed wyjsciem gdziekowlwiek. Powiedzcie czy macie jakies sprawdzone sposoby na przetrwanie tych stanoów lękowych. pozdrawiam