Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość danny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pietnascie lat. Od miesiaca zmagam sie z niesamowicie silnymi zawrotami glowy. Zaczelo sie okolo Pol godziny po wzieciu propranololu ale nie wiem czy to od tego moze to jakies niedotlenienie?, a moze od masturbacji. ale nie robie tego odkad zachorowalem.brak mi checi do zycia. a moze to problemy z kregoslupem? mam tam jakies zniesienie lordozy. PROSZE O POMOC.

Proporanolol biore na serce bo zdarzaja sie ataki 150/min. W ogole jak wstane rano serce tak bije ze mam je w gardle. Mam nudnosci. Bylem u lekarza kilka razy, mowia ze to z nerwow. Badanie EKG wykonane z 5 razy tez niby wszystko w porzadku. Do kardiologa mam za miesiac nie wiem czy dozyje bo nie mam sily. Te zawroty mnie niszcza, jestem jak w amoku.

Samo to że ciągle szukasz tego bicia serca świadczy już o nerwicy .Nie skupiaj się na tym .5 razy porawidłowe EKG i ty jeszcze masz wątpliwości ?Człowieku zajmij się czymś ,nie ma takiej możliwości zeby 5 razy wyszło dobrze przy jakiejś chorobie .Pobierz cos na uspokojenie ziołowego i nie obserwuj tego tętna ciągle .Kręgosłup też daje zawroty szczególnie jesli masz zmiany w szyjnym .Moze pijesz dużo coli albo innych cudów ?

Nie szanowalem sobie zdrowia za nim mi sie to stalo. Wczoraj znow mialem ten atak, nie moglem spac w nocy, pot sie ze mnie lał, serce prawie całą noc walilo jak oszalale. Dopiero nad ranem wzialem propranolol. Bylo w miare ok do godziny 12 potem znow te cholerne zawroty, nie wiem jak sobie z nimi radzic. Do tego w dolnej czesci brzucha cholernie wali tetno. Jutro ide do lekarza rodzinnego. Mam zamiar teraz jezdzic duzo na rowerze, aby o tym zapomniec. Za miesiac szkola, wiec pasuje wyzdrowiec.

Tętno w brzuchu czujesz bo tam jest aorta ,wszyscy to czują .Ciśnienie masz wzorowe ,tętno też .Zajmij się cyzmś i nie myśl bo jesteś zdrowy a zawroty mozesz mieć od tego ze się stresujesz i nie oddychasz prawidłowo tylko płytko jak zdychająca ryba :)Na dwór na rower i za dziewczynami się uganiać a nie przy komputerza chorób szukać !!!!!

Zawroty głowy kolega może mieć równie dobrze od hiperwentylacji, czyli właśnie zbyt głębokiego oddychania na siłę. Jak się na tym koncentrujesz, to się robi błędne koło. Skończą się zawroty głowy, zacznie się ból głowy, skończy się to, zacznie się kłucie w sercu i tak dalej. Niekończąca się opowieść. :) Po prostu trochę wyluzuj, możesz zrobić sobie holtera dla świętego spokoju.

Rok temu tez pisalem chyba z 20 razy na tym forum. Byłem w okresie dojrzewania, tez serce mi szalalo. Sam juz wiedzialem ze mam nerwice bo ciagle lapalem sie za klatke i dotykalem te serce jak glupi i sprawdzalem czy zyje :) Teraz juz mi wszystko przeslo .

Witam! Bylem w szpitalu po tym jak lekarz dal mi skierowanie. Porobili mi wszystkie badania (tomografia, krew, EKG i inne) Bede mial jeszcze rezonans. Badania mam znakomite. Cisnienie mierzyli 3x dziennie tez bardzo dobre. Ale tetno jak leze mam normalne (75-85)a jak wstane to ponad 100. Lekarze mowia ze wiecej witamin. A glowa nadal sie zawraca. Serce sie w miare uspokoilo ale rano po snie to wali jak z armaty przez kilka minut. A dzis pojezdzilem na rowerze to mialem potem z 150 ale ustapilo. Ogolnie czuje sie lepiej ale od czego te zawroty? A moze to jakas alergia? Lekarz mowil ze mam grudki na gardle i to moze alergia.

A po co będa robić jeszcze rezonans skoro tomograf był ?Coś jest niejasnego czy po prostu już chcą się upewnić czy wszystko jest ok ?Najważniejsze że jesteś po i w trackcie badań i że sa ok ,może rzeczywiście to nerwy i będziesz spokojniejszy .

Witam ponownie. Postanowilem napisac jeszcze raz. Chcialem zapytac czy tez mial ktos takie problemy w okresie dojrzewania z sercem. Kołatania, przy bardzo małym wysiłku (nawet jak wstane z łóżka) serce wali jak oszalałe, bardzo bolesne skurcze raz na 2 godziny. Badania porobione i wszystko ok. Jutro rezonans. Czuje tetno ktore bije bardzo mocno w dolnej czesci brzucha i w okolicach zoladka. Do tego gdy scisne swojego palca rowniez bije bardzo mocno tetno. Prosze o pomoc. Moze ktos mial takie objawy. Do tego zawroty glowy chwilami bardzo ciezkie, towarzyszy temu dziwne uczucie na sercu i w okolicach serca tak jakby szmer.