Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Mam problem z szybkim biciem serca. Ostatnio(w czerwcu) zachorowałem na mononukleozę,teraz już jest wszystko okej choroba jest za mną.Ale od dłuższego czasu zauważyłem że moje serce bije szybciej niż zwykle i to przez cały czas obojętnie czy chodzę,leżę czy robie cokolwiek innego. Czasami bije szybko i mocno czasem szybko ale mało wyczuwalnie,kilka razy też bardzo mocno zakłuło. To nie ustępuje wiec zaczynam się trochę denerwować,nie wiem czy to poprostu objaw przebytej mononukleozy czy coś innego. Jak liczyłem ilość uderzeń serca to jest około 75 na minutę. Proszę o jakąś podpowiedź czy to wynik przebytej choroby, czy co mam z tym zrobić, z góry dziękuje.

Objawy były standardowe. Wygląda na anginę,dostaje antybiotyk który nic nie pomaga, badania moczu wykazują podwyższoną bilirubinę a badania krwi na mononukleozę wykazuję że choruję. Gorączka koło 39,6,ból gardła ogólne zmęczenie i po jedzeniu cały czas mi było niedobrze. To serce głównie mnie przestraszyło dlatego że bardzo mocno bije,ale to może od chodzenia też czy coś.Jak miesiąc się leży bez ruchu w łóżku to potem nawet spacery są wyzwaniem.

Szukam porady co robić i jak leczyć , ponieważ od dłuższego czasu mam takie objawy że cały czas czuje jak serce bije bo bije tak jakby za szybko , nawet jak siedzę przy komputerze i nie mam wysiłku to cały czas czuje jak serce dziwnie pracuje a czasem jakby wpada w nierówną prace . Miałem też przypadki że w nocy się budzę bo serce wariuje raz bije a jakby raz zwalniało i dochodzi to takiego kopnięcia a czasem jakiegoś dziwnego bólu w okolicy serca . Byłem u lekarza rodzinnego co mi przepisał krople na przyśpieszoną prace serca ale to nie pomaga ponieważ cały czas odczuwam dyskomfort .Co mam robić bo sam nie wiem gdzie szukać skutecznej pomocy by to wyleczyć i dojść co to jest .