Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca, lęki, niepokój i podwyższone ciśnienie a nerwica

Gość Krzysztof

Rekomendowane odpowiedzi

Od pół roku miewam objawy związane z nerwica takie jak : kołatanie serca(na poczatku mojej choroby było to bardzo mocne bicie, tak jakby ktoś walił od środka we mnie, teraz się uspokoiło i odczuwam lekkie kołatanie, chociaż czasami zdarza się to mocniejsze), leki, niepokój, zdenerwowanie, zwiekszony puls,zwiekszone cisnienie, uczucie słabosci, czasami poczucie braku sensu życia, często się poce nawet jak idę, zrobilem badanie krwi ktore wyszlo pozytywnie, moj lekarz domowy mówi że mam nerwicę. Chciałbym zapytać czy te objawy mogą także wskazywać na jakąś chorobę serca czy to raczej nie możliwe w moim wieku ? dodam że mam 20 lat Proszę o odpowiedź
Najlepiej idź do kardiloga, albo poproś lekarza rodzinnego o skierowqanie na echo. Może to tylko nerwica, ale objawy pulsowania, kołatania serca spotyka się również u osób z wadami serca. Ja mam np.: wadę zastawki aortalnej i niedawno wystąpiły u mnie podobne objawy (kołatanie, lekkie zawroty, pulsowanie) i muszę poddać się operacji. Nie sądzę, że masz tę wadę, ale profilaktycznie idź na echo.
Witaj Krzysztof. Zrób sobie WSZYSTKIE badania, które potwierdza lub wyklucza rzeczywiste problemy z sercem. Jesli okaze się, ze wyniki sa dobre, dopuść opcje, ze masz NERWICĘ. Wówczas poszukaj sobie dobrego psychoterapeuty i zacznij terapie Poza tym doradzam Ci uwazne przyjrzenie sie historii mężczyzny, który wyszedł z nerwicy :moja-nerwica.,republika.pl z uwagi na naprawde bardzo dobre informacje zawarte w jego opowiesci.(i o kołataniu serca braku sensu zycia itd.oraz wskazówki, co z tym zrobic) Doradzam Ci tez przyjrzenie sie wątkowi *Z nerwicy sie wychodzi* oraz wskazówkom innym, którzy juz wyszli z nerwicy lub sa w trakcie wychodzenia.. Jest tez naprawde fajna strona *cud niedziałania, czyli jak madrze odpoczywac*, na której znajdziesz bardzo sensowne materiały dot.radości zycia, radzenia sobie z problemami, sensu życia.Pozdrawiam.