Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Podwyższone ciśnienie i puls przy pieczeniu skóry i niskim wyniku potasu

Gość ewelinak

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ewelinak

Witam serdecznie, kilka dni temu w nocy trafiłąm do szpitala - przebudziłąm się w nocy z silnym bólm karku po lewj stronie, podwyższonym cśnienem i pulsem 133/minutę. Jakiś czas temu chorowałam na nerwicę lękową i byłąm pewna, że to kolejny atak. Jednak serce biło corz szybciej, zaczęłam czuć dziwne pieczenie jkby skóry od wewnątrz- na rękach, stopach. Pojechałam do szpitala. Po badaniach okazało się, że potas mam na wysokości 2,99. Cały wynikto same zaniżone wartości - myślę, ze jest to gazometria - bo są tam takie oznaczenia jak pCO2, PO2, SO2 itp - wszystko o połowę za niskie. Dostałam kroplówkę z potasem i magnezem. I to wszystko. Co powinnam robić dalej. Czy brać jakieś preparaty - czy ta króplówka wyrównała poziom potasu? Od dłuższego czasu mam też braki B12 i ferrytyny. Czy może być to powiązane? Będę wdzięczna za odpowiedź. Jestem rzerażona :(

A nie jesteż czasem wegetarianką albo weganką .Musisz jesc duzo pomidorów ,pić dużo Muszynianki .I iśc do rodzinnego z tymi wynikami i poszukać co może być tego przyczyną ,Czy nic nie dzieję sę w układzie krwiotwórczym i moczowym jeski ten potas tak ucieka i wyluzuj .