Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Holter VS20 przy potknięciach serca

Rekomendowane odpowiedzi

W skrócie ..od marca mam tzw potknięcia serca.poszłam do lekarza i doczekałam się owego holtera.Myślałam,ze dadzą mi taki,który minitoruje całodobową prace serca,a tu mam inny.Mam go na 5 dni. Pani kazała naciskac za kazdym razem kiedy poczuje palpitacje,poczym nacisnac przycisk wysłac do pamieci,i tak w ciagu tych owych 5 dniu powinno byc 10 wysłan.Tylko,ze ja zanim rozgryzłam jak to działa,to zaczeło mi cos piszczec itd..no a teraz chyba w ogóle mi nic nie rejestruje bo zaswieciło się pomaranczowe swiatełko i nic... Czy ktos mial badanie takim typem Holtera???Martwię się ze tak namieszałam,ze nie dosyć,ze nic nie zarejestrowałam to w sumie przez nastepne 4 dni bede popodłanczana do Holtera na marne i lekarz nic nie zobaczy,a ja naprawde mam coraz gorzej z tym moim serduchem.

DOstalaś - nie wiadomo, dlaczego - holter event, czyli taki, który rejestruje tylko po uruchomieniu go przez użytkwnika. Noś go do konca, bo może coś jednak się zarejestruje (jak ci się coś dzieje, to naciskaj odpowiedni przycisk), ale uważam, że powinnaś poprosić o holter 24-godzinny, czyli musisz powtórzyć badanie z innym urządzeniem.