Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce, kołatanie, duszności, niepokój i zawroty głowy

Gość Magda

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie same objawy jak Ty, EKG raczej tu nic nie wykryje ( chyba że podczas tego gdy ma miejsce w momencie sprawdzania np.kołatanie serca ). U mnie nawet przy niemal kompleksowych badaniach funkcji organizmu, też nic nie wykryto. Być może powinienem ( Ty też ) zrobić echo serca ( czyli to co się dzieje w sercu między uderzeniami ). To co dzieje się z organizmem nie wiem sam co to jest, ale wiem że jest to bardzo uciążliwe ( niby wszystko wporządku a w najmniej spodziewanym momencie wychodzi na jaw, przez co niejednokrotnie dziwnie i nieswojo się czułem ). Być może ma to powiązania z nerwicą, którą niby u mnie zdiagnozowano. Piszę *niby* ponieważ lekarze tak do końca sami nie wiedzą co to jest i dlaczego tak się dzieje. Mało tego niektórzy lekarze nie wierzyli,że coś mi dolega z sercem albo czymś z tym związanym bo jestem dosyć dobrze zbudowany, a taki człowiek raczej nie powinien mieć kłopotów z sercem. Powinniśmy po prostu zrobić naprawdę kompleksowe badania włącznie z echem serca,żeby wykluczyć chorobę układu krążenia i wówczas zwrócić się o pomoc do innego lekarza.