Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość krisvane

Rekomendowane odpowiedzi

Gość krisvane

Witam. mam 17 lat. pewnego razu gdy szedlem spac poczulem dwa mocne uklucia w sercu i nagle ono zaczelo bardzo mocno bic. tak az musialem jechac do szpitala. tam powiedzieli mi ze sie zdenerwowalem. zrobili mi ekg, podali lek na uspokojenie. dostalem dwie kroplowki i wypisano mnie do domu. po powrocie czulem sie bardzo zle. nie moglem nic jesc, bolalo mnie w klatce piersiowej i mialem silne zawroty glowy. objawy nieustepowaly. udalem sie do lekarza rodzinnego. tam powiedziano mi ze to z nerwow. kilka dni po tym znow bylo mi bardzo nie dobrze wiec musialem po raz kolejny udac sie do lekarza. znow niby wszystko w porzadku. dostalem jakies witaminy. bardzo prosze o pomoc. od tamtej pory nie mam zycia, nie moge wyjsc z kolegami bo odrazu czuje sie zle. niby to z nerwow. ale denerwowalem sie kilka tygodni temu. tak jak wspominalem. mam takie dziwne uczucie w glowie tak jakby mi sie zawracalo, kluje mnie w klatce piersiowej, mam dziwne uczucie w sercu i gardle. prosze o pomoc. pozdrawiam.

To, że denerwowałeś się jakiś czas temu, a objawy masz teraz to całkowicie normalne, schodzi po prostu to z Ciebie, ja podczas stresujących sytuacji zachowuję poker face i ogólny ład ale jak już jestem w domu i zaczyna ze mnie schodzić to dopiero daje mi w kość, mniej myślenia i więcej ruchu.

Przy gwałtownym bólu serca,kłuciu na tle nerwowym mozna zażyć łyżeczkę nervosolu-łagodnego środka uspokajającego,który jest wyciągiem z ziół.Można także wziąć Neospasminę w ilości jednej łyżki.Spróbuj i nie przejmuj się tym.Dużo ruchu.Rower,pływanie,marszobieg,a w domu rowerek treningowy.

Gość krisvane

A czy długo trwają te zawroty? Niedługo wracam do szkoły i boje sie zeby mi tam znow nic nie bylo. Np. dzis poszedlem do sklepu i mialem wrazenie ze zemdleję. A przyszedłem do domu i wszystko było ok. Dziekuje za wczesniejsze odpowiedzi. Pozdrawiam.

Miałem to samo przez około 2 miesiące nawet gorzej, przestań się tym przejmować, zadręczać. Z czasem przejdzie, a jak będziesz cały czas o tym myślał dodatkowo myślał ze coś Ci jest to się jeszcze bardziej będziesz denerwował. Ja jeszcze odczuwam czasami jakieś objawy. To wszystko podobno z nerwów....