Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kamil222

Witajcie mam 22 lata od ostatnich kilku tygodni a nawet miesiecy odczowam dziwne bezbolesne bicie serca moje cisnienie jest wysokie ostatnio pojechalem do szpitala majac cisnienie 210195 i puls 135 podano mi kroplowki polezalem 48godzin pod EKG powiedzieli mi ze nic mi niema przepisano mi Tabletki Metoprolol..... biore je i czuje sie po nich dziwnie mam wrazenie ze codziennie wieczorami miedzy 18 a 21 serce zaczyna mi dzienie bic. Niemietcy lekaze ciagle mowia ze mi nic niema od tej pora jak biore te tabletki cisnienie mam w normie ale ciagle te dziwne bicia oraz wrazenie ze mam problemy z oddychaniem... Czy mial ktos moze cos podobnego???????

Gość Kamil222

To dziwne bicie serca polega na tym ze mam wrazenie jak bilo jakos nierowno czasami mam chwile ze odczowam takie mocniejsze udezenie i robie sie czerwony na twarzy oraz po wzieciu metoprolu po jakis 30 minutach odczowam szybsze bicie serca ktore po czasie wraca do normy....

Gość Kasia z Bremen

Ja tez biore Metoprolol od 8 mc.Jestem pielegniarka z zawodu ,mieszkam w Bremen.Pije duzo kawy i mialam najpierw problemy z cisnieniem az sama pojechalam do lekarza z cisnieniem 230/160 i puls 145 .Bralam Tabletki na cisnienie ramipril ale wciaz mialam wrazenie ze serce mi w uszach wali.Mialam 24 godz mierzenie cisnienia i niby wyniki byly dobre a mi wciaz w tyle glowy bol spokoju niedawal .Jak sie sama zglosilam do lekarza z takimi wartosciami od razu dal mi tabletki i dzieki Bogu czuje sie po nich dobrze chociaz mam nieraz wieczorem jak leze kolatanie w dolku.

Gość Kasia z Bremen

Chcialam dokonczyc miewam nieraz dusznosci i teraz juz wiem ze to po tabletkach ale cos za cos...W sumie sama sie pocieszam mam 35 lat i dwoje cudownych dzieci i opiekujac sie chorymi widze codziennie wiele innych chorob i mimo to ludzie sa zadowoleni .A mi sie czasem wydaje ze jestem tak mloda a tyle tabletek musze juz brac.Trzeba zycie brac garsciami niezaleznie od tego ile ma sie lat...Pozdrawiam