Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rehabilitacja po by-pasach

Gość iwona

Rekomendowane odpowiedzi

Operacje miałem wiosną 2000 r.w Aninie. Przechodząc koło stojącego roweru robiło mi się słabo.Nie mówiąc o podbiegnięciu , długim spacerze no wogóle o jakim kolwiek wysiłku. Rehabilitację tak na serio zacząłem prawie rok póżniej. Rowery stacjonarne z rosnącym obciążeniem .Potem w sanatorium dużo ćwiczeń i rowery.Dalej w Aninie rower (6 tygodni). Tam też spotkałem takich jak ja i tak się zaczęło . Najpierw basen 2 razy w tygodniu {nauczyłem się pływać) po 1/2 godz., potem namówili mnie na siatkówkę też 2 razy po 1 i 1/2 godziny . W lecie na powietrzu a w zimie w hali. Wszystko pod okiem rehabilitanta i z za pozwoleniem lekarza. A w domu spacery + rower w sezonie Pozdrawiam .
dzien dobry ! w związku z Pana odpowiedzią na temat by-pasów . proszę jeżeli pan może odpowiedziec, ile lat pan sobie liczy w tej chwili.... ponieważ ja też jestem po operacji by-pasów w 2000 roku i gorzej to znosze ale mam w tej chwili 63 lata....dziekuje
Panie Kaziku.Operację miałem w wieku 54 lat. Było to 20-go kwietnia 2000r.Ze szpitala wyszedłem chyba ostatniego maja . Tak więc dosyć pózno.Moi koledzy potrafili wyjść po 11 dniach.Zwykle były to 2 tygodnie. Ja potrafiłem się tak nakręcić że nie można było zrobić próby wysiłkowej.(tętno 160) przed wejściem na bieżnie.Myślę że wiek nie wchodzi w rachubę.Byłem z ludżmi w wieku 48 50 60 a nawet 86 lat i każdy z nas przechodził to indywidualnie . Byłem na sali z 65 latkiem po 3 zawałach 5 ciu baypasach którego nie można było utrzymac na miejscu. A ja 2 bayp. bez zawału i do kitu. Może winne były dwa skrzepy które usunięto w lutym 2001 (balon+stent) może stres (ojciec 1978 bypasy ,nie wyszło+)może stres rodzinny. W każdym bądż razie WSZYSTKO ustąpiło w marcu 2001.Odczuwam bóle przy zmianie pogody i mam stracha .Ale powoli przyzwyczajam się do tego. W nowym 2004 roku życzę Panu i bliskim wiele ,wiele dobrego i ZDROWIA i dużo potymizmu.