Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie wewnętrznego roztrzęsienia a nerwica

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem tu nowa ale od jakiegoś czasu śledzę wasze wypowiedzi na temat nerwicy i myślę że i mnie to spotkało już od roku mam bóle w klatce piersiowej jest mi słabo na nic nie mam ochoty jest mi duszno wali serce mam bóle głowy czasem jeszcze drętwieje mi ręka .Chodzę od lekarza do lekarza już miałam różne badania morfologia ekg holter tomograf głowy wszystko ok. Kardiolog powiedział że mam bardzo napięciowe ekg. Czasami mam ochotę ryczeć jak dziecko ale się powstrzymuje bo nie chce pokazywać przed dziećmi że coś mi jest.Cały czas czuję że cała w środku się trzęsę .już nie wiem co mam robić i jakie tabletki brać. obecnie biorę pramolan ale nie za dobrze się po nim czuje może wy mi coś poradzicie

A robiłaś badania krwi w kierunku tarczycy? Należy zrobić bad. krwi:TSH,ft3,ft4,poziom elektrolitów i z wynikami do lekarza.Żle pracująca tarczyca może też wywołać takie objawy.Nie pękaj,tylko zrób badania,jeśli ich nie miałaś.

Jeśli leki chemiczne ci szkodzą,to może spróbuj leki ziołowe.Ale one pomagaja a stanach lżejszych i średnich i nie od razu,tylko na rezultat trzeba poczekać,bo zioła działają wolniej..Tabletki labofarm na przykład-na ulotce piszą ,że łagodzą stany napięcia nerwowego i trudności z zasypianiem.Przeczytaj ulotke w internecie i sama zdecyduj.Kup też sobie magnez z witaminą B6.Jak masz mozliwość,to zapisz się na jakąś gimnastykę dla pań czy coś w tym rodzaju,aby się oderwać od codzienności,choć 2 razy w tygodniu. To na pewno dobrze ci zrobi.Jak nie masz możliwości ,to załatw opiekę nad dziećmi i idź pobiegać.Zmęczenie fizyczne może pomóc.Przy dużym wysiłku fizycznych o nerwach choć na chwilę się zapomina.Albo rower weź i jedź gdzie oczy poniosa.Najlepiej w miłym towarzystwie ,albo nawet sama.Może nie masz w ciągu dnia ani chwili dla siebie i twój organizm sie tego w ten sposób domaga....Życzę spokoju.