Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość RobertGosc

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ROBERTGOSC

Niestety pisze Pan prawdę. Lekarzom i naukowcom pomyliły się skutki z przyczynami. Dlatego miażdżycowców leczą na cholesterol a nie szukają przyczyny, co mogło spowodować przewlekły stan zapalny w organizmie. Cholesterol jest bardzo potrzebny i nie wolno go zbijać truciznami w postaci statyn, gdyż powoduje to wiele skutków ubocznych takich jak ból mięśni, gdzie najważniejszy mięsień (czyli serce) jak zacznie już boleć to jest już za późno. Nie wspomnę tu o koenzymie Q10, impotencji, rośnięciu piersi u mężczyzn, wątrobie, nerkach, itp..., itd... Homocysteina jest jedną z najważniejszych przyczyn uszkadzania naczyń na równi z: Helicobacter pylori Chlamydia pneumoniae Herpeswirusy Cytomegalowirusy Mykobakterie Także do póki lekarze nie przestaną mylić przyczyn ze skutkami, do póty miażdżyca będzie nieuleczalna. PS. Ma nadzieję, że kiedyś do tego dojdzie, że lekarze zaczną leczyć przyczyny a nie skutki. Dla potwierdzenia proszę posłuchać audycji: http://ukryteterapie.pl/strona/wyklady

Gość amputowana

5lat temu amputowano mi prawa noge powyzej kolana[amputacja udowa]po przeszło 5letnim leczeniu[stentowanie]w klinice angiologicznej-co doprowadziło do załozenia 8 stentów w koniczynach dolnych[strona prawa[po amput]1stent w t.biodr.wsp.niedrozna ok 8mm.strona lewa:t.biodr.wsp-1stent drozny!t.biodr wewn-niedrozna!t.udowa wsp.nad podziałem 40%zwezona!t.udowa pow.stenty ddrozne poprzewezane-do 80%-w konc.odc zwez.do 80%!!t.podkolanowa w górnym odc.zwez.do55%!tetnice piszczelowa i strzałkowa z zachowanym przepływem!to moje ostatnie bad.angioTK z 10.03.2016.czekam na termin operacji polegajacej na wszczepieniu przesła udowo-kolanowego w moja juz jedyna lewa knczyne[zrobiono dokładnie ten sam zabieg w prawej nodze ale rana mimo antybiotykoterapii i aseptyce nie goiła sie wdała sie martwica i po2miesiacach od zabiegu amputowano mi noge!!!Co robic teraz?znowu poddac sie tej samej procedurze,która przy mojej miazdzycy znowu moze sie nie udac?![wykrzepianie,infekcja przesla udowo-kolanowego].Błagam o pomoc naczyniowców!!!chodze od 5lat z proteza na prawym kikucie ale odczuwam bóle miesni w lewej nodze coraz czestsze-a statyny w dawce 80mg brałam 2lata a teraz40mg!!!CO ROBIC????moge prosic tez o odpowiedz na email rodzim@onet.eu