Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce przy wdechu i uczucie przeziębienia

Gość bol w klatce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bol w klatce

Witam Mam bóle w klatce piersiowej. Ale nie są to jakieś takie silne bóle które trwają cały czas. Co prawda od 2 dni mam takie wrażenie, czasami przy wdechu. Ale raz są raz ich nie ma. Czasami jak się schylę, ale to tak występowało na początku. Np. teraz mnie nie boli. Czuję się przeziębiona. Miałam raz rano 37 stopni ale to wczoraj. Tak w Internecie wpisałam to tam właśnie wyczytałam ze może to być też zatorowość, temperatura podwyższona itd. Dodam, że mam 21 lat. Tak jak by chwilami ciężko mi było na klatce ale to nie są silne dolegliwości żebym np. musiała brać tabletki przeciwbólowe. Byłam osłuchana - wszystko dobrze, nic nie było no ale w jeden dzień też może się coś zmienić. Nie wiem czy będę miała możliwość pójścia do lekarza w tygodniu. Bardzo się martwię  Czy to może być tylko przeziębienie? Bo boję się że jakiś zator. Już temperatury nie mam

No toś sobie wymyśliła zator ......a z jakiegoś powodu ten zator ?Zatoru się nie dostaje od tak sobie ....trzeba miec jakiś powód i choroby do tego .Może po prostu naciągnęłas mięsień ,a temp.37 to FIZJOLOGICZNA temperatura szczególnie przy takim upale .Co to przeziębienia to weż sobie jakiś Gripex albo inny lek ,być może cię zawiało o co też nie trudno przy takiej pogodzie ,chłodzimy się jak mozemy a potem są skutki .

Gość bol w klatce

Mój znajomy zmarł miał zator płuc i o żadnych chorobach nie wiedział, był zdrowy. Dlatego też się boję. Ale może wezme coś na przeziębienie bo mam stan podgoraczkowy. A jeszcze mi jakoś tak nie dobrze.

A ile ten znajomy miał lat ?Choroba zatorowa ma przyczyny i nie zawsze wiemy o nich to fakt ale zator u 21 latki to jak wygranie 6 w lotto ....więc na prawdę masz malutkie szanse ...po drugie przy zatorze są duszności i zawroty głowy .....ból nogi jeśli zator tam się znajduje ....po trzecie jesli skrzep oderwie się z podudzia na przykład to jak już dojedzie do płuc dolegliwości bbbbbaaaardzo krótko trwają ....pyk i dowidzenia świecie .Więc nie myśl o zatorze tylko wyleż się w łóżku i weż coś na przeziębienie .

Gość bol w klatce

Nie ciąża na pewno nie. To na 100%. Niby mam czasem zawroty glowy. Dusznosci jako takich nie mam. Czasem ciężko mi wziac tak powietrze ale jeśli to przeziębienie to chyba może tak być. Znajomy miał 22 lata. Może panikuje. Ostatnio spac nie moge czuje taka się zlekniona. Ale może to stres... Oby. A jeszcze niedługo wyjeżdżam.