Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Hej . Pisalam juz w temacie o nerwicy i jednak to nie to ;( . Bylam dzis u lekarza , bo mam angine ropna i przy okazji powiedzialam o moim problemie . Chodzi o to ze od jakiegos czasu miewam dusznosci, bole w klatce piersiowej a ostatnio zauwazylam ze czasami moje serce bije niemiarowo tzn, czuje jakby moje serce bilo nierowno i kolatalo. Lekarka dala mi skierowanie do kardiologa z podejrzeniem arytmi serca .. Czasami wypije pare piw... Pale od 7 lat , nie wiem czy taki okres palenia moze na to wplywac. W dodatku do kardiologa sa duze kolejki i zanim sie tam dostane to chyba umre z nerwo . :( nie wiem co mam o tym myslec . jestem zalamana, same problemy . a mam dopiero 21 lat . ;/

Przy paleniu papierosów jest tzw.niemiarowość oddechowa ,to normalne .Polega na tym że serce przyspiesza podczas wdechu i zwalnia podczas wydechu .Nie wiem jak u ciebie wygląda twoja arytmia ale jeśli tak to to pewnie od papierosów .Jesli nie możliwości jest dużo począwszy od stresu na chorobach serca skończywszy .Zazwyczaj w twoim wieku nie wiąże się to z chorobą serca .A tak na marginesie to wczesnie zaczęłaś :)

Błedy młodosci i do teraz zaluje . :P Narazie ograniczam, staram sie powoli rzucac , tzn z oddychaniem u mnie jest tak ze nie umiem zlapac glebokiego oddechu i czuje, ze sie dusze .. ostatnio obudzilam sie 3 razy w nocy, bo myslalam, ze umieram :P czasami czuje jakby moje serce gralo jakas *melodyjke* hehe a potem juz normalnie bije , lekarka na skierowaniu napisala *podejrzenie arytmii * wiec jeszcze nic niewiadomo, pdejrzewalam tez u siebie nerwice, ale narazie chce wykluczyc wszystkie choroby wtedy bede spokojniesza, bo narazie jestem klebkiem nerwow przez czekanie na kardiologa :)

Pij melisę i sie nie denerwuj.Przecież kardiolog i tak ci od razu nie powie wszystkiego.Musi zrobic badania.Sama sobie zrób przed wizyt ą chocią ż bad. krwi:OB,morfologia z rozmazem,poziomy elektrolitów,CRP.TYlko co najmniej 2 tyg. po zakończeniu antybiotyków.I pij herbatę z kwiatu głogu cosdziennie[sypaną zaparzaj].Ma dobry wpływ na pracę serca.I palenie rzuć czym prędzej.Niekrtóryym palenie wiele klat nie przynosi tak dużych szkód ,ale u ciebie najwidoczniej szkodzi.

Być moze masz braki magnezu ?Kup sobie preparat z mg plus wit.B6 dobrej firmy i pobierz .Czasem wypłukanie magnezu daje objawy kołatania ,przyspieszonego bicia serca itp. Zawsze można spróbowac ,czasem najprostsze rozwiązania okazują się trafione .

Nie umrzesz :)samo to że się tak martwisz już jest objawem nerwicy i stresu .Mogą to być też -te przeskoki serca -dodatkowymi skurczami które mają wszyscy tylko jedni są wrażliwi i je czują a drudzy nawet nie wiedza ze serce mają .Ale magnez ci nie zaszkodzi szczególnie jak palisz .Kawa też wypłukuje mg ,a 15 min silnego stresu wywala z organizmu całe hordy magnezu .

No właśnie nie czytaj .Idz spokojnie do lekarza i bierz magnez .Czy się będziesz martwić czy nie na jedno wyjdzie a nerwy jeszcze potęgują objawy .Nie martw się tak łatwo się nie umiera :)Trzeba się trochę pomęczyć :)