Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Koronografia i badanie tomografem w Aninie

bimbambom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, moja mama ma wadę wazowagalną serca, ostatnio pojawiły się skoki ciśnienia, ma wysoki poziom cholesterolu (zarówno HDL, jak i LDL). Była prywatnie u lekarza, który zalecił wykonanie koronarografii. Ja nie jestem przekonana co do tej metody diagnozowania, gdyż mama ma bardzo słabe naczynia krwionośne (wydaje mi się, że lekarze to bagatelizują). Chciałabym prosić o pomoc - czy ktoś zna może przychodnię, gdzie przyjmują kardiolodzy z kliniki chorób wieńcowych Instytutu Kardiologii w Aninie? Ewentualnie czy ktoś wie jak się dostać na badanie tomografii naczyń wieńcowych/koronarografii w Aninie? Z góry bardzo dziękuję!

Gość Tomek Koszela

Szczerze odradzam. Bardzo inwazyjny zabieg z duzym ryzykiem powikłań o których mało się mówi. ojciec miał 3 koronografie za każdym razem efekt był taki że kilka dni po zabiegu ojciec dostawał wysokiej gorączki wymioty i udar muzgu który, został zdjagnozowany prawidłowo dopiero za 3 razem. Nie wiem jakie szkoły kończą nasi lekarze ale ja o powikłaniach po koronografi przeczytałem na forum medycznym i sam zdjagnozowałem udar u ojca. Obecnie sprawa została skierowana do sądu z zamiarem uzyskania odszkodowania. Zdrowia ojcu już to nie wróci ale uwarzam że odpowiedzialni za to powinni utracić prawo do wykonywania zawodu

*Tomek Koszela* bredzisz jak mało kto...miałem niejedną koronografię i znam ludzi co mieli ich po 6-7 razy i jest ok...powikłania mogą być, owszem ale można się wykrwawić również u stomatologa podczas wyrywania zęba. Co do koro to lepiej zrobić jeśli są wskazania, bo jeśli nie zrobisz a tętnica ma krytyczne zwężenie to jak ją udrożnisz? możne kolega *Tomek Koszela* nam to powie,niewątpliwie fachowiec z niego.