Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nierówne bicie serca i uczucie pulsowania w głowie a sport

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc jestem nowym użytkownikiem tego forum, otóż moje dolegliwości są takie: od jakiegoś już czasu miewam dziwne akcje z moim sercem, np bije bije nagle uderza dwa razy szybko i z powrotem jest dobrze, ale się tak jakby szarpie, ciśnienie mam 120/60 puls koło 60-70 uderzeń, nie mam siedzącego trybu życia dużo gram w piłkę nożną, w dodatku od dzisiaj od rana mam takie dziwne uczucie na czubku głowy raz na jakiś czas mi raz zabije, tak jakbym czuł tam puls ale tylko jedno uderzenie na jakiś czas, nie wiem czemu ale wmawiam sobie że to może byc guz mózgu, w dodatku jak się skupię nad biciem serca to je strasznie czuje

Zrób sobie badanie krwi w kier. tarczycy.Przy zaburzeniach pracy tarczycy czasem zdarzaja się takie kołatania serca.Trzeba to najpierw sprawdzić.Zrób więc takie bad.: TSH,ft3,ft4,poziomy elektrolitów.Z wynikami idź do lekarza.Poza tym moze być tak,że grając zamiast pić muszyniankę,pijesz jakiegoś tigera albo inne tego typu chemiczne napoje,colę w dużych ilościach czy coś ,jak intensywnie ćwiczysz,to serce po prostu nie daje rady.Te napoje pobudzają.Ugotuj lepiej rano gar kompotu i masz picie na cały dzień.Teraz tyle owoców.Albo wodę z miodem rzepakowym i z sokiem z cytryny.Woda zimna przegotowana.Co sam możesz zrobić dla swego serca? Zamiast herbaty zaparzaj sobie kwiat głogu.Kup sobie w sklepie zielarskim kilka torebek[sypane].Głóg ma dobre działanie na pracę serca.