Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interpretacja wyników EKG przy gronkowcu złocistym w płucach

arnika123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Miałam robione EKG serca, wyniki: rytm zatokowy miarowy 96/min. Ujemne załamki T w odpr. II, III, aVF, V3 Po 3 dniach wykonano ponownie EKG wyniki: rytm zatokowy miarowy 70/min. Ujemne załamki T w odpr. III, aVF, V3 ( płytsze niż w zapisie poprzednim). Muszę zaznaczyć, że wykryto u mnie gronkowca złocistego w płucach,nie wiem czy ta bakteria moze miec wpływ na wyniki EKG.

Ujemne załamki T występują np. przy uszkodzeniu mięśnia sercowego, a przyczyn tego stanu może być tak wiele, że jednak należałoby jak najszybciej wybrać się do lekarza rodzinnego czy tam ogólnego, a on jak to zobaczy, to pokieruje dalej w razie potrzeby. Ale nie można tego tak zostawić!

Mam 26 lat, miewam od kilku lat dziwne bole w klatce piersiowej po lewej stronie, nie wiem od czego jest uzaleznione jego wystepowanie, potrafi wystapic 1-2 w tygodniu, a w nastepnym miesiacu zaledwie 2 razy. wowczas kiedy pojawi sie wyglada to nastepujaco, im glebszy wdech robie tym bol sie zwieksza mam wrazenie jakby rozrywalo mi serce, wtedy staram sie robic male wdechy i wydechy aby bol minal. Dzisiaj ide do kardiologa mam nadzieje ze wszystko mi wyjasni.

Wszystko sie wyjasnilo, pulmonolog tylko mnie nastraszyl, kardiolog powiedzial ze takie odchylenia sa normalne w moim wieku i zebym sobie nie szukala chorob serca. troszke mnie wkurzyl tym stwierdzeniem bo jakby nie patrzec to z winy lekarza tam bylam i wydalam nie potrzebnie pieniadze. Najgorsze jest w tym ze wyniki krwi nie mam w normie CRP podwyzszone leukocyty obnizone EOS podwyzszone ech:(