Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość daria8888

Rekomendowane odpowiedzi

Gość daria8888

Witajcie, mam wrodzoną wade serca zespoł Ebsteina. biore biosotal, jestem pod kontrola kardiologa. niby jest ok. ale ostatnio w nocy , gdy śpie lub zasypiam budzi mnie takie mocne walnięcie-szarpnięcie serca aż cała podskakuję. do tego nic mi sie nie chce, mam problemy ze snem , wszystko mnie denerwuje, z byle powodu potrafię płakać. dziś cały dzień czuję dziwne ukłucie ze strony serca, jakiś nerwoból, przechodzący do lewej łopatki. szukam pracy od ponad roku to dodatkowy stres. małżonek twierdzi , że mam depresje. z natury jestem pesymistką i zawsze widze czarne strony różnych sytuacji. czy ktoś z Państwa tez tak ma? czy jest się czym martwić ?

A co na to kardiolog? Ja w tym roku dowiedziałam się, że mam wadę serca czy *nietypową urodę serca* w postaci mostka mięśniowego na tętnicy wieńcowej i nie jest to nic przyjemnego od tego czasu faktycznie stałam sie bardzo przeczulona ... nawet przerażona i w te gorsze dni rozmyślam nad zawałami i innymi tego typu rzeczami... takie szarpnięcia odczuwam czasem przy szybkim marszu czasem są przerażające lekarz twierdzi, że to przedwczesne skurcze czy też dodatkowe skurcze i że ma je każdy człowiek z tym, że niektórzy tylko je odczuwają... myślę że dużą rolę w ich odczuwaniu odgrywa pobudliwość nerwowa niestety związana w dużej mierze ze stresem... Nie wiem czy u Ciebie też to sa te skurcze... w tym celu najlepiej zrobic holtera i tam wyjdzie co to jest ... wiem jedno na pewno w związku z chorobą przeżywasz ciężkie chwile choroba doprowadza do riuny psychicznej sama średnio sobie z tym wszystkim radzę staram się medytować, wysypiać, ćwiczyć regularnie, jak najczęściej odrywać się od mysli o chorobie, robić cos dla siebie (czasem warto się troche porozpieszczać ) życzę powodzenia w oderwaniu od mysli o chorobie!