Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość mariannaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mariannaaa

Witajcie, w ubiegły czwartek czyli 4 dni temu siedziałam jak co dzień w pracy przy komputerze. Nagle poczułam się jakbym dostała z całej siły czymś w głowę. Na dwie sekundy totalnie pozbyłam się błędnika - wszystko zawirowało. Po tym wydarzeniu co chwilę mam zawroty głowy (już nie tak mocne) i czuję się (dosłownie!!) jakbym wypiła parę piw - uczucie pełności w głowie, brak możliwości skupienia się, przejściowe kłopoty z utrzymaniem równowagi. Czasem dochodzi pisk w lewym uchu. Dodam tylko, że absolunie nic mnie nie boli. Tylko objawy wymienione wyżej. W przyszłym tygodniu mam wizyte u neurologa ale może ktoś z Was tak miał i mógby wskazać przyczynę? Z góry Wam dziękuję!

Rób co godzinę przerwę chociaz trzy minuty pod byle pretekstem.Nie możesz się non stop w komputer wgapiać.Oczy i kręgosłup muszą odpocząć choć na chwilę.Trzeba spojrzeć w dal,zrobić kilka ćwiczeń typu krążenie ramion w tył i w przód,krążenie bioder czy skłony.Dla wygięcia kręgosłupa w przeciwną stronę stanąć tyłem do ściany ,odl. pół metra,ręce w górę.Wygiąć się w tył i oprzeć o scianę dłońmi ,tak, jak opieramy się o podłogę robiąc mostek z leżenia.To b. db. ćwiczenie dla kręgosłupa- dla osób siedzących przy komputerze.Zawroty głowy mogą być od kręgosłupa szyjnego,bo siedzisz w pozycji wymuszonej.Może Zabiegi fizykoterapii i gimnastyka ci potrzebne.Powiedz neurologowi o trybie życia jaki prowadzisz ,,musi to wiedzieć.

Gość andrzej44

Tez mialem tego typu zabuzenia. Bardzo dobry neurolog powiedzial, ze to zawroty polozeniowe, wywolane przelewaniem sie płynu w blędniku. Dał zestaw ćwiczeń, mających nauczyć mózg jak odczytywać te sygnały z ucha. teraz jest już OK. trzeba czasu, to minie, chociaz moze powrócić za jakis czas!