Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. jakiś czas temu przy badaniach w szpitalu zupełnie przypadkowo wyszło że mam kreatynine 1.2 (lekarka podejrzewała niewydolność :/ ) i skierowała do nefrologa. poszedłem i zorbiliśmy oczywiście USG jamy brzusznej - wszystko super, potem DOPPLERA tętnic nerkowych ( wynik extra lepszy niż przeciętny przepływ), badania moczu zawsze ok. I nikt n wie czemu mam zawsze kreatnine w przedziałach od 1.1 do 1.3 , natomiast agfr zawsze powyżej 60 czyli dobrze . Dodam że jestem bardzo aktywny fizycznie, dobrze zbudowany 191cm 97kg i mam 28lat M. . i czuję się jak młody bóg;) a pytam co to moze być bo jak w googlach szukam sobie to wyskakują gwiazdki o przeszepach i dializach;) można z tak lekko podwyższonym wynikiem sobie spokojnie żyć?

Nom mieczu jem ;] ale staram się zdrowo wszystko , warzywka, smazone tylko na oliwie itp itd. Jakiś 1-1,5 roku temu przez 2-3 miesiące jak wkręciło mi się pochodzić na siłownię brałem jabłczan kreatyny ( żeby nie było to nie żaden anabol jest, jestem po awfie i napewno nigdy po sterydy bym nie sięgnął bo wiem czym to grozi - to jest odżywkea/suplement diety) - mówiłem o tym nefrologowi ale powiedział że jak tak dawno to nie ma to teraz wpływu, zbagatelizował to..

To może ogranicz trochę mięsko i bardziej rybki polub .Myślę że jeśli doktory nic nie wymyśliły to chyba masz taką urodę .W sumie jeśli mocznik jest ok to ja bym spała spokojnie .Wszak nie masz przekroczonej normy o ileśtam .Więcej pij wody i ogranicz to mięsiwo i zrób dla sprawdzenia poziom po jakimś czasie dla świętego już spokoju .